Sosyal Medya

Dünya

'Bu savaşın galibi yok'

Yapılan bir ankete göre İsrailliler, Gazze savaşının kazananının olmadığı görüşünde.



Ä°srailliler, Ä°srail ordusuyla Filistinli silahlı gruplar arasında bir ayını dolduran çatışmaların galibinin olmadığına inanıyor. Haaretz gazetesinde yayınlanan anket sonuçlarına göre, ankete katılanların yüzde 51'i Ä°srail'in baÅŸlattığı operasyonun net bir galibi bulunmadığını belirtti.

Anket, salı günü baÅŸlayan ve cuma gününe kadar devam etmesi öngörülen ateÅŸkes kararının ardından düzenlendi.

Ankete katılan 442 Ä°srail vatandaşının yüzde 36’sı kazananın Ä°srail olduÄŸunu belirtirken, yüzde 6'lık kesim Gazze Åžeridi'ni kontrolü altında bulunduran Hamas'ın kazandığı görüÅŸünde.

Benjamin Netanyahu PK Gaza 17.4.2014

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu

Netanyahu'nun kriz yönetimi

Ankette ayrıca Ä°srail hükümetinin operasyonun temel hedefi olarak gösterdiÄŸi, Hamas'ın tünellerinin tamamen tahrip edilmesine kısmen ulaşıldığını düÅŸünenlerin oranı ise yüzde 56. Buna raÄŸmen ankete katılanların yüzde 77'si BaÅŸbakan Benyamin Netanyahu'nun kriz yönetimini 'iyi' ya da 'mükemmel' olarak nitelendirdi.

8 Temmuz'dan bu yana devam eden çatışmalarda yaklaşık bin 900 Filistinli ve 67 Ä°srailli hayatını kaybetti.

Haaretz’e göre ankete katılanların büyük bir çoÄŸunluÄŸuysa Ä°srail hükümetinin Filistin KurtuluÅŸ Örgütü ile tekrar barış müzakerelerine baÅŸlamasına ve Filistin Özerk Yönetimi BaÅŸkanı Mahmud Abbas’ın desteklenmesine sıcak bakıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.