Sosyal Medya

Coğrafyamız

Son isteÄŸi bir yudum suydu

Gazze'nin güneydoğusunda İsrail kuşatması altında olan Huza kasabasına sağlık ekipleri iki gün boyunca giremedi. Girdiklerinde ilk karşılaştıkları tek başına ve karnından yaralı halde sokakta saatlerdir bekleyen bir çocuk oldu. Onlardan su istedi ancak yaralı olduğu için veremediler. Uğraşsalar da onu kurtaramadılar.



Gazze’nin güneydoÄŸusunda Han Yunus'a baÄŸlı Huza Kasabası, Ä°srail askerlerince iki gün kuÅŸatma altında tutuldu. Buraya girmeyi baÅŸaran küçük bir saÄŸlık ekibi her köÅŸede bir trajedi ile karşılaÅŸtı. Karnından yaralanan bir çocuk belki de iki gündür kaldırımda tek başına yardım bekliyordu.

SaÄŸlık ekiplerinden ilk isteÄŸi su oldu. Bir görevli vermeye niyetlense de, bir diÄŸeri yaralı olduÄŸu için buna izin vermedi.

Al Jazeera kamerası çocuÄŸun bu isteÄŸini kaydettikten kısa süre sonra, Ä°srail'in tank atışı sonucu yaralanan ve ismi bilinmeyen çocuk hayatını kaybetti.

Kasaba sakinleri kameraların ve saÄŸlık ekiplerinin giremediÄŸi Ä°srail ateÅŸi altındaki sokaklarda buna benzer birçok trajedinin yaÅŸandığını söylüyor.

Huza’da yaralanan bir diÄŸer çocuk Yezen, kasabadan kaçmaya çalışırken bir Ä°srailli keskin niÅŸancı tarafından yine karnından vuruldu. O da iki gün boyunca tedavi edilmeyi bekledi.

Yakınları Huza’nın karnındaki yarayla iki gün boyunca inlediÄŸini söylüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.