Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sokak ortasında sivil katliamı

İsrail savaş uçakları, Gazze'de saldırılardan kaçan sivilleri bombaladı. Sokak ortasındaki sivilleri hedef alan İsrail çoğu çocuk en az 60 kişiyi öldürdü. Görüntüler katliam sonrasını gösteriyor.



Gazze'nin Åžecaiyye bölgesinde Ä°srail savaÅŸ uçakları saldırılardan kaçan sivilleri hedef aldı. Ä°lk belirlemelere göre savaÅŸ uçaklarının bombardımanında en az 60 kiÅŸi öldü, 400'den fazla kiÅŸi yaralandı. 

Al Jazeera muhabiri Vail Dahduh, Åžecaiyye bölgesine yönelik bombardımanın sadece binaları deÄŸil, kaçmaya çalışan sivilleri planlı bir ÅŸekilde hedef aldığını söyledi.

Dahduh ayırıca Åžecaiyye dışında Tuffah, Zetun ve Åžaif bölgelerinin çok ağır bombardımana maruz kaldığını belirtti.

Saldırıda yaralananlar Gazze Åžifa Hastanesi'ne getirildi. Hastane yetkilileri morglarda yer kalmadığını söyledi. 

'İsrail katliam yaptı'

Hamas'ın sözcüsü Sami Ebu Zuhri Ä°srail'in Åžecaiyye bölgesinde bir katliam yaptığını ve savaÅŸ suçu iÅŸlediÄŸini söyledi.

Ebu Zuhri, "Ä°srail, uÄŸradığı yenilgiye karşı sivillere yönelik saldırılarını yoÄŸunlaÅŸtırıyor. Åžecaiyye bölgesindeki evlerin çoÄŸu uyarı vermeden sakinleri içindeyken vuruldu." dedi.

Ebu Zuhri, Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını, Batı Åžeria’da tutuklanan Filistinlilerin serbest bırakılmasını ve Ä°srail’in tüm saldırılarını durdurmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Hamas'ın bir diÄŸer sözcüsü Fevzi Berhum ise Ä°srail'in Åžecaiyye'de katliam yaptığını ve amacının halkın irdesini kırmak olduÄŸunu söyledi.

Filistin direniÅŸinin tüm gücüyle savaÅŸtığını ifade eden Berhum, "AteÅŸkes yok, teslim yok. Ä°srail ÅŸartlarımızı kabul edene kadar savaÅŸacağız. Dünyayı kanımızla utandıracağız." dedi.

'Parçalanmış cesetler sokakta'

Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Ahmed ise Åžecaiyye'de ölü sayısının 100'ü geçtiÄŸini tahmin ettiÄŸini söyledi.

Geceden bu yana Åžecaiyye 1000'den fazla saldırı düzenlendiÄŸini belirten Ebu Ahmed, "Ä°srail ordusu ÅŸu an sivillere sıfır mesafede duruyor. EÄŸer savaÅŸmazsak sivillerin bölgelerine girip katliam yapacak. Ä°srail soykırım gerçekleÅŸtiriyor." diye konuÅŸtu.

Ebu Ahmet ayrıca, Åžecaiyye ve Han Yunus’ta ÅŸiddetli çatışmalar olduÄŸunu ve geceden bu yana en az 20 Ä°srail askerinin öldürüldüÄŸünü belirtti.

'Hedef maksimum zarar vermek'

Al Jazeera’nin Filistin Büro Åžefi Velid Ömeri ise Ä°srail’in son yaptığı saldırıların hedefinin maksimum zarar vermek olduÄŸunu belirtti.

Al Jazeera'nin bir diÄŸer muhabiri Civara Budeyri ise Ä°srail Gazze'ye yönelik artan saldırılarına raÄŸmen Gazze'den atılan roketlerin durmadığını ve Ä°srail tarafından sirenlerin duyulmaya devam ettiÄŸini söyledi.

Budeyri, "Kara saldırısının başında Ä°srail’in açıkladığı hedef Gazze’deki Hamas'ın gücüne darbe vurmaktı, ama ÅŸimdi Ä°srail tarafından Gazze’nin bir kısmını tekrar iÅŸgal etmesi ile ilgili talepler duyuyoruz." diye konuÅŸtu.

Ölenlerin arasında gazeteci

Åžifa Hastanesi'ne gelen cesetlerin arasında bir de gazeteci, bir de saÄŸlık ekibi üyesi bulunuyor. 

Halid Hamad ismindeki gazetecinin çalıştığı kurum henüz belli deÄŸil. 

SaÄŸlık ekibi üyesinin saldırıdan kurtulan arkadaşı Ä°srail'in kendilerini doÄŸrudan hedef aldığını söyledi.

Ambulansların girmesine izin yok

Filistin SaÄŸlık Bakanlığı Sözcüsü EÅŸref Kudra, Ä°srail'in Åžecaiyye bölgesini kapalı askeri bölge olarak ilan ettiÄŸini ve bölgeye ambulansların giriÅŸine izin verilmediÄŸini söyledi. Kudra, Åžecaiyye sokaklarında ulaşılamayan onlarca ceset olduÄŸunu belirtti.

Kudra ayrıca 8 Temmuz'da baÅŸlayan Ä°srail saldırılarında ÅŸimdiye kadar ölen Filistinlilerin sayısının 400'ü, yaralı sayısının ise 3 bini geçtiÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.