Sosyal Medya

Dünya

İsrail'den Türkiye'ye seyahat uyarısı

Gazze saldırısının ardından artan protestolar nedeniyle Türkiye'deki personelini azaltma kararı alan İsrail, vatandaşlarına gerekli olmadıkça Türkiye'ye seyahat etmemeleri uyarısı yaptı.



Ä°srail DışiÅŸleri Bakanlığı, Gazze'ye saldırmasından sonra baÅŸlayan protesto gösterileriyle Türkiye kamuoyunda hakim olan hava nedeniyle vatandaÅŸlarına gerekli olmadıkça Türkiye'ye seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Bakanlık, cuma günü de Ä°srail’in Türkiye’deki diplomatik varlığının minimum seviyeye indirileceÄŸini açıklamıştı.

Ä°srail DışiÅŸleri Bakanlığı açıklamasında, Türk polisinin Ä°srail’in Ankara’daki büyükelçiliÄŸinin ve Ä°stanbul’daki konsolosluÄŸun korunması için yeterli çabayı göstermediÄŸini ve diplomatların ailelerinin Ä°srail’e geri dönmeye baÅŸladığını belirtti.

Kara saldırısına protesto

Ä°srail'in Gazze'ye saldırısını protesto eden kalabalık gruplar gece yarısından sonra Ä°srail'in diplomatik temsilcilikleri önünde toplanmıştı. Polis Ä°stanbul'da binaya girmeye çalışan göstericilere müdahale etti.

Ä°stanbul'da ellerinde Filistin bayrakları bulunan grup slogan atarak Ä°srail'i protesto etti. Gruptan 8-10 kiÅŸi etraftaki çöpleri toplayarak plazanın önünde ateÅŸ yaktı.

Bazı göstericilerin Ä°srail BaÅŸkonsolosluÄŸu'nun bulunduÄŸu plazanın camlarını kırarak içeriye girmeye çalışması, binaya taÅŸ ve yumurta atması üzerine polis göstericilere biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. Gruptakiler de polise tepki göstererek, TOMA'ları taÅŸladı.

Ankara'da Ä°srail BüyükelçiliÄŸi konutunun önünde toplanan grup da Gazze'ye saldırıyı protesto etti. Gruptan bazı kiÅŸiler binaya taÅŸ attı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.