Sosyal Medya

Dünya

Yüzlerce çocuğa yıllarca taciz

Meksika'da dilenciliğe zorlanan ve cinsel istismara maruz kalan 450 çocuk polis operasyonuyla kurtarıldı. 'Büyük Aile Evi' adlı yapılanmanın tam 40 yıl boyunca çocukları insanlık dışı koşullarda yaşamaya zorladığı ortaya çıktı.



BaÅŸsavcı Jesus Murillo Karam geçen yıl 5 çocuÄŸun kaçırılmasının ardından baÅŸlayan soruÅŸturma kapsamında Micoacan eyaletinin Zamora kentindeki bir eve baskın yapıldığını, baskında 450'si çocuk 588 kiÅŸinin suç örgütünün elinden kurtarıldığı bilgisini verdi.

Zenon, baskın düzenlenen 'Büyük Aile Evi' isimli yapılanmanın 40 yıldır faaliyet gösterdiÄŸini belirtirken, evi yöneten Carmen Verduzco ile birlikte 8 kiÅŸinin tutuklandığını söyledi. 

Zenon açıklamalarına göre, Verduzco aileleri tarafından sokaÄŸa terkedilmiÅŸ çocukları toplayıp evlat edinmiÅŸ ve kendi nüfusuna kaydettirmiÅŸ. 

'Böcekler ve fareler arasında bir yaÅŸam'

BaÅŸsavcı, böcekler ve fareler arasında yaÅŸamaya mecbur edilen çocukların cinsel tacize maruz kaldığını ve kapı kapı dolaşıp dilencilik yapmaya zorlandıklarını söyledi. 

Evden kurtarılanlar 18 ile 40 yaÅŸ arasında. Aralarında 6 da bebek bulunuyor. 

Verduzco'nun evinden kurtarılan 31 yaşındaki bir maÄŸdur, 18 yaşındayken evden ayrılmak istediÄŸini ancak Verduzco'nun kendisine izin vermediÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.