Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yemen'de ateşkes sağlandı

Yönetim karşıtı Husiler ile ordu arasındaki çatışmalar son buldu.



Yemen'in kuzeyindeki Amran ilinde yönetim karşıtı Husiler ile ordu arasındaki çatışmalar, ateÅŸkes kararı ile son buldu.

Husi hareketi temsilcileri, Amran'da düzenledikleri basın toplantısında, ateÅŸkes kararı aldıklarını ve ele geçirdikleri kamu binalarını yetkililere teslim ettiklerini belirtti.

Husiler adına açıklama yapan Nasır el-Alceli, kentteki ÅŸiddet olaylarının son bulması ve ateÅŸkeshalini ÅŸarta baÄŸladıklarını söyledi.

Daha önce bölgedeki kamu yöneticilerinin Islah Partisi temsilcileri tarafından atanmasını kabul etmediklerini belirten Alceli, bölgeye bu partiden yöneticilerin atanması durumunda yaÅŸanacak olaylardan sorumlu tutulamayacaklarını ifade etti.

Bölgedeki çatışma ve yıkımdan Yemen hükümetini sorumlu tutan Alceli, ileride yaÅŸanacak ÅŸiddet olaylarının "adresi olmayı" ise reddetti.

Alceli, kamu binalarının ordu yetkililerine teslim edildiÄŸini ancak kente bundan sonra atanacak görevlilerin seçiminde dikkatli olunması gerektiÄŸini vurguladı.

Husilerin iÅŸgali altında bulunan ve içindeki kamuya ait tüm eÅŸyaların yaÄŸmalandığı bir hastane, okul ve postahane ordu yetkililerine teslim edildi.

BM Mülteciler Yüksek KomiserliÄŸi Yemen Ä°nsani Ä°ÅŸler Koordinatörü Johannes van der Klaauw, çatışmalarda 200'den fazla kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini belirtmiÅŸti. Amran'daki yerel yetkililer ile emniyet kaynakları ise bu sayının 300'den fazla olduÄŸunu açıklamıştı.

Yemen'de yönetim karşıtı Husiler, Amran kentinde askeri noktaları ele geçirmek amacıyla zaman zaman silahlı saldırılar düzenliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.