Sosyal Medya

Coğrafyamız

İspanyol STK'dan Gazze çağrısı

İspanyol STK, uluslararası topluma Gazze’ye yardım çağrısında bulundu.



"Accion contra el Hambre" (Açlığa karşı eylem) adlı Ä°spanyol merkezli uluslararası sivil toplum kuruluÅŸundan (STK), Ä°srail'in saldırısı altında kalan Gazze'deki insanlar için yardım çaÄŸrısı yapıldı.

Bombardıman altında kalan Gazze'yi ÅŸimdiye kadar 4 bin 500 kiÅŸinin terk ettiÄŸi, bölgede çok ciddi su ve elektrik sorunu olduÄŸunu belirten Ä°spanyol STK, "Bölgedeki tansiyon son yılların en yüksek seviyesinde. Özellikle çocukların durumu çok ciddi. Son 1 haftada 133'ü sivil olmak üzere en az 168 Filistinli hayatını kaybetti.

Bunlardan 36'sı çocuktu" denildi.

Yapılan yazılı açıklamada, son 48 saatte bölgenin yüzde 75'inin elektriksiz kaldığı ve Gazze'deki suyun yüzde 90'ının içilmez hale geldiÄŸi vurgulandı. Ayrıca Ä°srail'in saldırılarından dolayı 60 bin Filistinlinin evlerini terk etmek zorunda kalacağı savunulup, bu insanlara acil gıda yardımı yapılması gerektiÄŸinin altı çizildi.

Öte yandan "Ä°srail'in askeri operasyonunun Filistin'de 1,8 milyon kiÅŸiyi, Lübnan ve Gazze'den fırlatılan füzelerin de 4 milyon kadar sivil Ä°srailliyi tehdit ettiÄŸi" savunulup, gerek Filistinli gerekse Ä°srailli sivil vatandaÅŸların hayatlarının garanti edilmesi için karşılıklı ateÅŸkes çaÄŸrısı yapıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.