Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Leblebi deÄŸil, 400 ton bomba'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası toplumu Gazze'ye saldırılara sessiz kalmakla suçladı. Davutoğlu da ABD Dışişleri Bakanı'yla Gazze'deki İsrail saldırılarını görüştü.



ErdoÄŸan, Åžanlıurfa'daki CumhurbaÅŸkanı seçim mitinginde, dünyanın Ä°srail'in Gazze saldırılarına sessiz kaldığını söyledi. "5 gün içinde Filistin'de 200'e yakın ÅŸehidimiz var, 700 yaralımız var ve insani yardım noktasında yardım gitmiyor" diyen ErdoÄŸan ÅŸöyle devam etti: 

"Dünyanın sesi çıkmıyor. Cidde'de yapılan toplantı çok önemli, baÅŸbakan yardımcısı olarak sadece Türkiye, baÅŸbakan yardımcısı gönderdi, Katar, dışiÅŸleri bakanı gönderdi. Bir ülke de daha bakan gönderdi. DiÄŸer Ä°slam ülkeleri sadece temsilci gönderdi. Bu, bizim ne durumda olduÄŸumuzu gösteriyor. Batılı ses çıkarmıyor. Hepsiyle görüÅŸüyorum. BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Sekreteri ile görüÅŸüyorum. Fransa Devlet BaÅŸkanıyla görüÅŸüyorum, hepsiyle konuÅŸuyorum. Bakıyorsunuz hepsi hala Ä°srail'e hak veriyor. 400 ton bomba indiriyor, bomba. KardeÅŸlerim, leblebi çekirdek atmıyor, terör estiriyor terör. "

"Netanyahu yalnızlığa mahkum olacak" 

Türkiye ve Ä°srail iliÅŸkilerine deÄŸinen ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi: 

"Türkiye-Ä°srail, normalleÅŸsin. Tamam. Marmara gemimize, uluslararası kara sularında biliyorsunuz bunlar saldırdılar, 10 ÅŸehidimiz oldu. Ondan sonra araya Amerika girdi, Batılı ülkeler girdi, vesaire. Ben dedim ki 'özür dileyecekler, tazminat ödeyecekler', üç, 'Filistin'e olan ambargoyu kaldıracaklar.' Özür diledi, tazminatı da kabul ettiler. Filistin'e ambargoyu kaldırmayı kabul ettikleri haberi geldi, bu arada bombalar yine inmeye baÅŸladı. Åžimdi bizim Ä°srail ile normalleÅŸme sürecini baÅŸlatmamız mümkün mü? DeÄŸil. Onun için her gün sesleniyorum: Ey Netanyahu, sen bu bombaları durdurmadıkça yalnızlığa mahkum olacaksın. Türkiye ile dost olman mümkün deÄŸil. NormalleÅŸmen de mümkün deÄŸil. Elindeki orantısız gücü, o mazlum insanlara, o maÄŸdur insanlara karşı kullandıkça hiçbir zaman bir normalleÅŸme sürecini Türkiye-Ä°srail yaÅŸayamaz. Bunu özellikle söylüyorum."

Muhalefete Filistin eleÅŸtirisi 

ErdoÄŸan, zulme rıza göstermenin de zulüm olduÄŸunu söyledi, "CHP niye sesini çıkmıyor? MHP niye sesin çıkmıyor? HDP, niye sesin çıkmıyor? Hadi siz gidin Esed ile beraber kahvaltı yapın. Netanyahu ile de beraber de yapabilirsiniz. Hiçbir zaman zulme rıza göstermedik, göstermeyeceÄŸiz, kim olursa olsun. Bizimle hak yolda yürüdükçe, doÄŸruluk üzere yürüdükçe biz dostluÄŸumuzu, kardeÅŸliÄŸimizi devam ettiririz ama oradan sapıldığı zaman yolları ayırırız" diye konuÅŸtu.

DavutoÄŸlu Kerry ile konuÅŸtu

DışiÅŸleri Bakanı Ahmet DavutoÄŸlu da ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry ile telefonda Filistin'de yaÅŸanan geliÅŸmeleri görüÅŸtü.

Anadolu Ajansı'nın DışiÅŸleri kaynaklarına dayandırdığı habere göre, görüÅŸmede öncelikli olarak Gazze'de uzun süredir devam eden kısıtlamaların getirdiÄŸi gayriinsani koÅŸullar ve günlerdir süren askeri harekatta yaÅŸam mücadelesi veren Filistinlilere iliÅŸkin kaygılar paylaşıldı.

Yaklaşık 20 dakika süren görüÅŸmede, ayrıca Irak ve Kırım'daki son durumun deÄŸerlendirildiÄŸi öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.