Sosyal Medya

Dünya

‘Kürtler bağımsızlığı hak ediyor’

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "ılımlı ve mücadeleci" olarak tarif ettiği Iraklı Kürtlerin siyasal bağımsızlığı hak ettiğini söyledi. Netanyahu; "Kürtlerin bağımsızlık özlemine destek olmalıyız" dedi.



Netanyahu Tel Aviv Üniversitesi'nde öğrencilere yaptığı konuşmada bölgenin güvenliği açısından Irak’ta bir Kürt devletinin kurulması gerekliliğine vurgu yaptı, “Biz, Kürtlerin bağımsızlık özlemine destek olmalıyız" dedi.

Arap, Sünni ve Şii Müslümanlar arasındaki çekişmenin Irak’ta çöküşü başlattığını söyleyen Netanyahu, “Kürtler, siyasi kararlılıklarını, siyasi ılımlılıklarını kanıtlayan ve siyasal bağımsızlığı hak eden mücadele insanlardır" diye konuştu.

İsrail Başbakanı ayrıca uluslararası kamuoyuna, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadelesinde Ürdün'ü destekleme çağrısı da yaptı.

Washington yönetimi ise yaşanan kriz karşısında Irak’ın toprak bütünlüğünü savunuyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani geçen hafta bağımsızlık ilan edebileceklerinin sinyalini vermişti.

Barzani CNN'de yayınlanan röportajında, "Irak parçalanıyor. Kürdistan halkının geleceğine karar verme zamanı geldi" demişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM