Sosyal Medya

Coğrafyamız

Savaş uçakları hastaneyi vurdu

Suriye’de meydana gelen olayda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.



Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, rejime baÄŸlı savaÅŸ uçağının, Suriye'nin Ä°dlib kentindeki Bab Hava sınır kapısı yakınlarında bulunan Bab Hava hastanesini bombalaması sonucunda ölü ve yaralıların olduÄŸu belirtildi. Saldırının yaÅŸandığı bölgede büyük maddi hasarın meydana geldiÄŸi kaydedilen açıklamada, savaÅŸ uçağının hastaneyi "vakum bombasıyla" vurduÄŸu ileri sürüldü.
Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi de (LCC) yaptığı açıklamada, orduya ait helikopter ve savaÅŸ uçaklarının, Ä°dlib ve çevresinde yer alan muhaliflerin denetimindeki bölge, belde ve kasabaları bombaladığı ifade edildi. 

ÅžAM'DA PAZAR YERÄ°NE SALDIRI 

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, orduya ait savaÅŸ uçağının Åžam'ın DoÄŸu kesimlerinde yer alan Duma bölgesinde pazar yerini bombalaması sonucu 3'ü kadın, biri çocuk 5 kiÅŸinin öldüÄŸü ve 50 kiÅŸinin de yaralandığı belirtildi. 

Saldırı sonucunda yaralananların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı ve saldırı düzenlenen bölgede büyük maddi hasar meydana geldiÄŸi ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.