Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suikast sonrası hava saldırısı

Libya’da hükümete karşı isyan hareketi başlatan emekli general Halife Hafter’e bağlı savaş uçakları, suikast girişiminin ardından Bingazi’deki bazı hedefleri bombaladı.



Libya Devrimci Operasyonlar Birimi sözcüsü Ahmed Cazevi, "Hafter'e baÄŸlı uçaklar, aralarında 17 Åžubat Taburu'nun da olduÄŸu birçok hedefi bombaladı" dedi.

Bingazi'nin çeÅŸitli bölgelerinde yoÄŸun duman gözlenirken, hastanelere ölü ve yaralı getirilmediÄŸi bildirildi.

Suikast giriÅŸiminden kurtuldu

Emekli general Halife Hafter'in bulunduÄŸu karargâha dün düzenlenen saldırıda üç kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, Hafter suikast giriÅŸiminden kurtulmuÅŸtu.

Hafter’e destek veren Hava Kuvvetleri Operasyon Komutanı TuÄŸgeneral Sakr CeruÅŸi de bulundukları odanın camlarının kırılması sonucu yüzünden yaralanmıştı.

Saldırı 71 yaşındaki Hafter’in 16 Mayıs’ta baÅŸlattığı 'Keramet' (Onur) operasyonundan sonra düzenlenen ilk suikast giriÅŸimi.

Hafter Libya'nın Ä°slamcı grupların tehdidi altında olduÄŸunu ve bu gruplara karşı mücadele vereceÄŸini vurguluyor.

ABD’nin 'terör örgütü' listesine aldığı Ensarı Åžeria örgütü daha önce yaptığı açıklamada Hafter'i, Muammer Kaddafi ile aynı sonu paylaÅŸmakla tehdit etmiÅŸti.

Al Jazeera muhabiri, Bingazi kentinde Sidi Ferec ve Hevari bölgelerine, Halife Hafter’e baÄŸlı güçlerin elindeki Beniya bölgesinden en az on bomba atıldığını bildirdi.

BaÅŸkent Trablus’taki Al Jazeera muhabiri, silahlı kiÅŸilerin hükümet binasına RPG füzeleriyle saldırdığını aktardı, saldırıda yaralanan olmadı. 

16 Mayıs Cuma günü Libya'daki 'radikal' gruplara karşı operasyon baÅŸlattığını ilan eden emekli general Halife Hafter birkaç gün sonra hedefine Libya'daki Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı'nı (Ä°hvan) da ekledi.

Hafter 14 Åžubat 2014'te televizyondan yaptığı açıklamada, askeri ve hayati öneme sahip noktaların ele geçirildiÄŸini, Milli Genel Kongre'nin çalışmalarının da durdurulduÄŸunu açıklamıştı.

Ancak dönemin BaÅŸbakanı Ali Zeydan söz konusu durumu 'baÅŸarısız bir darbe giriÅŸimi' ÅŸeklinde nitelendirmiÅŸti.

Olayın ardından Hafter hakkında gözaltı kararı çıkarılmış ancak bu karar uygulanmamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.