Sosyal Medya

Sağlık

Antibiyotik bakterilerle başa çıkamıyor

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Bakteriyel enfeksiyonlar nedeniyle gelecekte daha fazla kişi ölecek.



Antibiyotik kullanımı ile ilgili raporunu açıklayan Dünya SaÄŸlık Örgütü (WHO), son yıllarda artan antibiyotik kullanımı nedeniyle bakterilerin artık bu tür ilaçlara karşı direncinin arttığını duyurdu.

Bu sebeple bakteriyel enfeksiyon hastalıkları yüzünden gelecekte daha fazla kiÅŸinin hayatını kaybedeceÄŸini belirten Dünya SaÄŸlık Örgütü yetkilileri, “bunun artık sadece bir endiÅŸeden ibaret olmadığını ve dünyanın her yerinde gözlemlendiÄŸini” kaydetti.

Dünya SaÄŸlık Örgütü'nden Keiji Fukuda, dünyanın hemen hemen her bölgesinde ve her yaÅŸ grubundan insanların bu yüzden hayatını kaybettiÄŸini belirterek bakterilerin antibiyotik direncinin artmasını dünya saÄŸlığının baÅŸlıca sorunu olduÄŸunu söyledi.

Basit bir yaralanma bile ölümcül olabiliyor

Fukuda, kolaylıkla tedavi edilebilecek basit bir enfeksiyon ya da küçük bir yaralanma nedeniyle insanların hayatını kaybettiÄŸine dikkat çekti.

Dünya genelinde bu soruna karşı kapsamlı bir kampanya baÅŸlatılması gerektiÄŸini ifade eden Fukuda, ülkelerin bilgilendirme faaliyetleri ve tam donanımlı laboratuvarlara yatırım yapmasının önemli olduÄŸunu vurguladı.

Fukuda, doktorların da mutlaka gerekli olması halinde antibiyotik reçetesi yazması gerektiÄŸinin altını çizdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.