Sosyal Medya

Sağlık

Suudi sağlık bakanı görevden alındı

Suudi Arabistan’da 13 kişide daha corona virüsüne rastlanmasının hemen ardından Kral Abdullah bin Abdülaziz, Sağlık Bakanı Abdullah er-Rabia’yı görevden aldı.



Suudi Arabistan devlet televizyonu, Kral Abdullah’ın SaÄŸlık Bakanı Abdullah er-Rabia’yı görevden aldığını açıkladı. Televizyon, Rabeeah’ın yerine Çalışma Bakanı Adel Fakieh’in atandığını duyurdu.  

Pazartesi günü SaÄŸlık Bakanı Abdullah er-Rabia, ülkenin deÄŸiÅŸik yerlerinde 13 kiÅŸinin aynı gün ağır akut solunum yolu yetersizliÄŸi sendromu (SARS) hastalığının türevi olan corona virüsüne yakalandığını, bunlardan üçünün hayatını kaybettiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Bakanın açıklamasına göre pazar günü hastalığa yakalananların yedisi Cidde'de, dördü Riyad'da, birer kiÅŸi de Medine ve Necran'da tespit edildi.  

Ölenlerin sayısı 79’a yükseldi

Eski Bakan, ilk kez bir günde ülkede 13 yeni corona virüsü vakasıyla karşılaşıldığı açıklamıştı. Bugüne kadar ülkede corona virüsüne yakalananların sayısı 244’e, ölenlerin sayısı ise 79'a yükseldi. 

Bugüne kadar dünyada tespit edilen corona virüsü vakalarının çoÄŸunluÄŸu Körfez ülkelerinde görüldü. 

SARS'ın deÄŸiÅŸik bir türü olan corona virüsü ilk kez Eylül 2012’de tespit edildi. Suudi Arabistan baÅŸta olmak üzere OrtadoÄŸu ülkelerinde görülen corona virüsü, akciÄŸerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaÅŸtığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.