Sosyal Medya

Dünya

İngiltere ordusunda 850 Müslüman

İngiltere Savunma Bakanlığı, İngiltere ordusunda yüzde 80’i silahlı kuvvetlerde, geri kalanı Kraliyet Donanması ve Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde olmak üzere 850 Müslümanın görev yaptığını açıkladı.



Alman Haber Ajansı'nın (DPA) ulaÅŸtığı rapora göre, Ä°ngiltere Savunma Bakanlığı’nın istatistiklerinde orduda görev yapan Müslüman askerlerin oranı 2007’den bu yana yüzde 40’a yükseldi.

Ä°ngiltere’nin Suudi Arabistan Büyükelçisi John Jenkins de Ä°ngiltere’de yaklaşık 3 milyon Müslümanın yaÅŸadığına dikkat çekerek “Ä°ngiltere toplumu farklı milletleri içinde barındıran bir toplumdur ve tüm dinleri kucaklar” dedi.

Jenkins, Müslümanların Ä°ngiliz ordusunda çoÄŸalmasıyla birlikte kendi çıkarlarını temsil edecek Ä°slami bir derneÄŸin kurulduÄŸunu ve bir mescit ile bir imamın tayin edildiÄŸini söyledi.

Operasyona çıkma hazırlıkları dışında günde beÅŸ vakit namaz kılmalarına ve Ramazan ayında oruç tutmalarına izin verildiÄŸini, iftar ve sahurda özel öÄŸünler hazırlandığını belirten Jenkins, ordudaki Müslüman askerlere özel olarak helal yemek yapıldığını da aktardı.

Ä°ngiliz donanmasına ait gemilerde görev yapan Müslüman askerlere mescit hazırlandığını da söyleyen Jenkins, ilk defa Müslüman olmayan bir ülke sıfatıyla Ä°ngiltere ordusundan Kur’an hafızlarının Suudi Arabistan’da askeri düzeyde düzenlenen Uluslararası Prens Sultan Kur’an-ı Kerim ezber yarışına katıldığını belirtti.

Ä°ngiliz ordusunun Müslüman askerlerine tayin edilen ilk imam olan Asım Hafız, “Ä°ngiliz toplumu artık çok daha hoÅŸgörülü, Müslümanlar da artık daha rahat bir ÅŸekilde tüm alanlarda ülkelerine (Ä°ngiltere) hizmet etme fırsatı buluyor” dedi.

Hafız, “Ä°ngiltereli Müslümanların sadık birer asker olmalarında hiçbir ÅŸüphe yoktur. Bana göre bir Müslümanın Ä°ngiltere’yi savunmasında da hiçbir çeliÅŸki yoktur” dedi.

Rapora göre Ä°mam Asım Hafız, Ä°ngiltere Savunma Bakanlığı’nda Ä°slami Ä°ÅŸler bölümünün müsteÅŸarı.

Hafız, daha önce Afganistan operasyonunda Ä°ngiltere ordusuna Afgan halkı ile uluslararası güç arasında dini kültürün doÄŸru anlaşılması konusunda sunduÄŸu destekten dolayı Britanya Ä°mparatorluÄŸu Hizmet Madalyası'na layık görüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.