Sosyal Medya

Coğrafyamız

Nijerya ordusu iddiaları reddetti

Nijerya ordusu, ülkedeki etkili Müslüman şemsiye örgütü Cemaatü Nasril İslam’ın askeri operasyonlarda Müslümanların hedef alındığı yönündeki suçlamasını reddetti.



Nijerya Ordusu Sözcüsü Chris Olukolade, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Cemaatü Nasril Ä°slam’ın Genel Sekreteri Halit Ebubekir Aliyu’nun, askerlerin Müslümanları ve Fulani etnik grubunun üyelerini hukuk dışı infaz ettiÄŸi yönündeki iddiasının, gerçeÄŸi yansıtmamaktadır ve kışkırtıcıdır" ifadelerine yer verildi.

Olukolade, “Nijerya Ordusunun, tarafsız olduÄŸunu, ulusal egemenliÄŸe yönelik tehditler karşısında bütünleÅŸtirici etken ve vatanseverliÄŸin sembolü olmaya devam edeceÄŸini” belirtti. Ordu sözcüsü, “Silahlı kuvvetler, etnik ya da dini çizgiler doÄŸrultusunda faaliyet göstermediÄŸi için sözkonusu iddia, itaatsizlik ve düzensizlik yaratma amacı taşıyorsa ne yazık ki baÅŸarısızlığa uÄŸradı” sözlerine yer verdi.

Cemaatü Nasril Ä°slam örgütü, Nijerya Ordusunu, masum Müslümanları öldürmek için ülkenin kuzeyindeki 3 eyalette uygulanan olaÄŸanüstü halden faydalanmakla suçlamış, Müslümanların, terörizmle mücadele kılıfıyla ayrım gözetmeksizin öldürüldüÄŸü ve sakat bırakıldığı iddia etmiÅŸti.

Nijerya Ulusal Ä°nsan Hakları Komisyonu da güvenlik güçlerini, Boko Haram direniÅŸçisi olduÄŸundan ÅŸüphelenilen sivilleri hukuk dışı biçimde öldürmekle suçlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.