Sosyal Medya

Dünya

Kiev'den eylemcilere ültimatom

Ukrayna’da taraflar geri adım atmaya yanaşmıyor. Rusya yanlısı güçler ülkenin doğusunda işgal ettiği kamu binalarını terk etmemekte ısrarlı. Kiev ise kızgın.



Ukrayna hükümeti, ülkenin doÄŸusunda kamu binalarını iÅŸgal eden Rusya yanlısı güçleri ÅŸiddet kullanmakla tehdit etti.

Binaların terk edilmemesi durumunda güvenlik birimlerinin müdahale edeceÄŸini açıklayan Ä°çiÅŸleri Bakanı Arsen Avakov, “AnlaÅŸmazlığı tercih eden herkes Ukrayna devletinin sertliÄŸini hissedecektir” diye konuÅŸtu.

Terörle mücadele birliklerinin Rusya sınırına yakın Donetsk, Harkiv ve Lugansk’taki ayrılıkçılara karşı operasyon düzenleyeceÄŸini belirten Avakov, krize çözüm bulunması için eylemcilere 48 saatlik süre verdiklerini ifade etti.

Ancak Rusya yanlısı eylemcilerden Ukrayna hükümetine ÅŸimdiye dek olumlu bir yanıt gelmedi. Lugansk kentinde istihbarat servisinin temsilciliÄŸini iÅŸgal eden eylemciler, bulundukları binanın etrafındaki barikatları güçlendirdi.

Eylemciler, Rusça konuÅŸulan bölgelerde haklarının geniÅŸletilmesini ve Ukrayna'nın federalleÅŸmesini istiyor. Bu arada eylemcilerin binada esir aldıkları 56 kiÅŸiyi serbest bıraktıkları belirtildi.

Rusya'dan açıklama

EleÅŸtirilerin odağındaki Rusya ise Rus birliklerinin Rusya karşıtı kampanyalara karşı Ukrayna sınırında bulunduÄŸunu ve Rus birliklerinin faaliyetlerinin ne ABD ne de AGÄ°T üyesi ülkelerin güvenliÄŸini tehdit ettiÄŸini kaydetti.

Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna'da durumun istikrara kavuÅŸturulması için yapıcı bir diyaloÄŸa ihtiyaç duyulduÄŸu vurgulandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin de Ukrayna'daki geçici hükümeti geri dönülemez adımlar atmaması konusunda uyardı.

Rus haber ajansı Interfax'ta yer alan habere göre, Putin Kiev'deki yönetimin daha sonra düzeltilemeyecek giriÅŸimlerde bulunmayacağını umduÄŸunu kaydetti. Putin, durumun sakinleÅŸmesi için Rusya'nın yaptığı diyalog önerisine de ÅŸans verilmesi gerektiÄŸinin altını çizdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.