Sosyal Medya

YaÅŸam

YSK'dan CHP'nin Ankara'daki itirazına ret

Yüksek Seçim Kurulu, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin tüm itirazlarını oybirliğiyle reddetti



Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçimine iliÅŸkin tüm itirazlarını oybirliÄŸiyle reddetti.

CHP, Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçiminin ardından Ä°l Seçim Kuruluna oyların yeniden sayılması, iptal edilen oyların yeniden deÄŸerlendirilmesi ve birleÅŸtirme tutanaklarına iliÅŸkin itirazda bulunmuÅŸ, itirazlar, Ä°l Seçim Kurulunca reddedilmiÅŸti.

Bunun üzerine CHP, itirazları YSK'ya taşıdı. CHP ayrıca, seçimin "tam kanunsuzluk" nedeniyle iptal edilmesini istedi.

YSK, CHP'nin Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçimine iliÅŸkin itirazlarını yerinde bulmayarak oybirliÄŸiyle reddetti.

Yeniden Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı seçilen Melih Gökçek, hafta sonu mazbatasını almıştı.

Ankara'da seçim kesinleÅŸmiÅŸ oldu

 BaÅŸbakan Yardımcısı Emrullah Ä°ÅŸler, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçimine iliÅŸkin kararıyla ilgili, "Ankara'da seçim kesinleÅŸmiÅŸ oldu. Bu saatten sonra yapılacak bir yoktur. YSK kararları baÄŸlayıcıdır, kesindir" dedi. 

Ä°ÅŸler, TBMM'de gazetecilerin sorusu üzerine, YSK'nın CHP'nin Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçimine iliÅŸkin itirazını reddetmesini deÄŸerlendirdi. 

Kendilerinin Ankara'daki seçimlerle ilgili zaten bir sorun görmediklerini, seçimin ardından Melih Gökçek'in de mazbatasını aldığını hatırlatan Ä°ÅŸler, "CHP itirazda bulundu. Ä°tirazda bulunmak haklarıdır. YSK'da son mercii olarak kararını vermiÅŸ oldu. Böylece Ankara'da seçim kesinleÅŸmiÅŸ oldu. Bu saatten sonra yapılacak birÅŸey yoktur. YSK kararları baÄŸlayıcıdır, kesindir" diye konuÅŸtu. 

CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne bireysel baÅŸvuruda bulunacağı yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine de Ä°ÅŸler, "YSK'nın kararları yasalar gereÄŸi kesindir. Bu saatten sonra yapılacak birÅŸey yoktur. Bireysel baÅŸvuru yapılsa bile Anayasa Mahkemesi'nin reddetmesi gerekir" dedi.

Gökçek ile CHP'nin Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Mansur YavaÅŸ arasındaki oy farkının yeniden sayımlarla deÄŸiÅŸmeyecek oranda olduÄŸunu ifade eden Ä°ÅŸler, ÅŸunları söyledi:

"Zaten ilk gün sabah biz seçimleri kazanmış olarak kendimizi kabul ettik. Ancak bu sürecin de tamamlanmış olması gerekiyordu. Åžimdi o da tamamlandı. Yeni dönemin Ankaramıza hayırlı uÄŸurlu olmasını diliyorum. Melih Bey'i de kutluyorum. BeÅŸinci dönemi. Ä°nÅŸallah bu dönemde tamamlayamadığı projeleri tamamlar. Zaten beÅŸ dönem belediye baÅŸkanlığı yaparak tarihe geçti."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.