Sosyal Medya

Dünya

Çifte vatandaşlığa ilk onay

Alman Bakanlar Kurulu, Almanya’da doğan göçmen kökenli çocukların çifte vatandaşlık hakkını korumasına ilişkin yasa tasarısını onayladı.



Almanya'da doÄŸan göçmen çocuklarının hem Alman pasaportu sahibi olup hem de ebeveynlerinin ülkesinin vatandaÅŸlığını koruyabilmesi için gerekli koÅŸulları içeren yasa tasarısı Alman Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi.

Böylece göçmen çocuklarının 18 ila 23 yaÅŸları arasında Alman vatandaÅŸlığı ya da ebeveynlerinin ülkesinin vatandaÅŸlığı arasında seçim yapması koÅŸulu pratikte kaldırılmış oldu.

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, vatandaÅŸlık yasasının daha modern hale geleceÄŸini söyledi. Maas, “YaÅŸamları Almanya'da ÅŸekillenmiÅŸ genç insanlar ebeveynlerinin kökleri aleyhinde karar almaya daha fazla zorlanmayacak” dedi.

Alınan karar uyarınca çifte vatandaÅŸlık hakkına sahip olmak için 21 yaşını doldurmuÅŸ ve Almanya'da doÄŸmuÅŸ bir gencin ya 8 yıl Almanya'da yaÅŸamış olması ya da 6 yıl Almanya'da okul eÄŸitimi almış olması koÅŸulu getiriliyor.

Öte yandan Almanya'da okul ya da meslek eÄŸitimi diploması almış olmak da çifte vakandaÅŸlıktan yararlanmak için yeterli sayılacak.

Yasanın yıl içinde yürürlüÄŸe girmesi bekleniyor. Yasa tasarısı onaylanmak üzere Federal Meclis'e havale edilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.