Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Türk icadına sipariş yağıyor!

Bayrampaşa’da üretim yapan Özsoy, ‘PushClean’ adını verdiği buluşla ıslak mendile yeni boyut getirdi. Dünya devleriyle gizlilik anlaşması imzalayan şirket, Mercedes’e de üretim yaptı.



Islak mendilde tablet dönemini baÅŸlatan bir sistem geliÅŸtiren Özsoy Åžirketler Grubu’nun ‘PushClean’ adını verdiÄŸi buluÅŸa dünya devi ÅŸirketlerden talep yağıyor. 
 
Yeni ürüne 145 ülkede 20 yıllık patent alan Özsoy Grubu’na baÄŸlı Özsoy Organik, BayrampaÅŸa’daki tesislerinde Mercedes, Skoda ve Apple için özel üretimler yaparken, Johnson&Johnson, Loreal gibi birçok dünya devi ile de gizlilik anlaÅŸması imzaladı. 
 
Åžirket Lufthansa ve Saudi Airlines gibi havayolu ÅŸirketlerine üretim yapmak için de görüÅŸmelerini sürdürüyor. Åžirketin CEO’su Sinan GündoÄŸan’ın verdiÄŸi bilgiye göre ‘PushClean’ adı verilen sistem aslında sıkıştırılmış organik mendilleri kullanılacağı anda ıslatan özel bir mekanizmadan ibaret.
 
3 YILLIK ARAÅžTIRMANIN SONUCU
 
Bu sistem için 3 milyon Euro yatırım yaptıklarını, makineleri de kendilerinin tasarladıklarını anlatan GündoÄŸan “Ar-Ge çalışmamız 3 yıl sürdü. 3 ayrı çalışma da çöpe gitti. Sonunda baÅŸardık” dedi. 
 
Kısa süre önce üretime baÅŸlamalarına raÄŸmen 18 ülkeye ihracat yapar hale geldiklerini söyleyen GündoÄŸan “ABD’de kendi ofisimizi açtık. Evcil hayvan sayısının 70 milyonu aÅŸtığı bu ülkeye kulak, pati ve vücut silmek için özel ıslak mendiller satıyoruz. Ayrıca koku giderici mendiller, makyaj temizleme, torpido ürünleri, bebekler ve anneler için özel mendiller ürettik” dedi.
 
145 ÜLKEDE PATENT ALDI
 
Sinan GündoÄŸan, ÅŸu anda 15 farklı amaç için ürünleri olduÄŸunu söyledi. “145 ülkede 90 bin dolar harcayarak 20 senelik patent aldık” diyen GündoÄŸan, ayrıca Hac ve Umre için de helal sertifakası aldıklarını anlattı. “Kan dondurucu mendil üzerinde de çalışmalar yaptıklarını söyleyen GündoÄŸan, “Mevcut ıslak mendillerde paraben ve alkol kullanılarak raf ömrü uzatılıyor. 
 
Oysa bu mendiller kanser yapıcı. Bizim ürünümüz ise açılana kadar suyla temas etmiyor. Kullanıldığı anda suyla buluÅŸuyor” dedi. Birçok firmayla gizlilik anlaÅŸması yaptıklarını da belirten GündoÄŸan “Kozmetik sektöründen bir firma kendilerine ait solüsyonları ve makyaj ürünlerinde sistemimizi kullanmak istiyor. 
 
Apple için LCD ekran temizleme mendili yaptık. Azeriler ateÅŸ düÅŸürücü mendil istedi. Firma kendi solüsyonunu gönderdi. Aspirin, sirke ve su kullandık. Dr. Franke kendi antiseptiÄŸini yolladı. ABD’ye kan dondurucu ürün de satmaya baÅŸlayacağız. Promosyon sektörüne de gireceÄŸiz. Genel seçimlere odaklanacağız

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.