Sosyal Medya

Dünya

Üsküp'teki seçim kutlamalarına Başbakan Erdoğan sürprizi

Üsküp'te AK Parti'nin yerel seçimlerdeki zaferi için düzenlenen kutlamalara, Başbakan Erdoğan telekonferans yöntemi ile katılarak, vatandaşlara hitap etti.



Makedonya'nın baÅŸkenti Üsküp'te, AK Parti'nin yerel seçimlerdeki zaferi için düzenlenen kutlamalara, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan telekonferans yöntemi ile katılarak, vatandaÅŸlara hitap etti.

Üsküp'teki tarihi Türk Çarşısı'nda toplanan binlerce Türk, Arnavut ve BoÅŸnak burada kurulan dev ekrandan Türkiye'deki seçim sonuçlarını takip etti. AK Parti'nin seçimlerdeki baÅŸarısını kutlamaya baÅŸlayan vatandaÅŸlar, burada sevinç gösterilerinde bulundu. BaÅŸbakan ErdoÄŸan, kutlamalara telekonferans ile katılarak buradaki vatandaÅŸlara seslendi. Dünyanın her yerinde AK Parti'nin zaferi için ellerini, gönüllerini ve dudaklarını duaya açan herkese teÅŸekkür ettiÄŸini belirterek, ''Balkanlar'da, Bosna Hersek'te, Makedonya'da, Kosova'da, Avrupa'nın tüm kentlerinde yürekleri bizimle atan, bizim kadar coÅŸkuyla zaferi kutlayan kardeÅŸlerime özellikle teÅŸekkür ediyorum'' dedi.

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, sözlerine ÅŸöyle devam etti:

''Suriye'de, bombaların, kurÅŸunların altında, açlıkla, kıtlıkla, büyük acılarla yaÅŸayan, ama Türkiye'nin, AK Parti'nin zaferi için dua eden mazlum kardeÅŸlerime sonsuz teÅŸekkür ediyorum. KardeÅŸlerim, sizler bizim istikrar mücadelemize sahip çıktınız. Sizlerle hep etle tırnak gibi olduk. Bundan sonra da etle tırnak olmaya devam edeceÄŸiz. Türkiye'de üzerimize oynanan oyunu milletimiz bugün bozdu. Bu alınan netice, bozulan oyunun en güzel ifadesidir. Artık tuzak bozuldu. Ä°hanet ÅŸebekelerine gereken cevabı, aziz milletim sandıkta verdi. Milletimin verdiÄŸi mesaj, çok ama çok açıktır. Millet bugün sandıkta, Türkiye'ye ve dünyaya 'biz buradayız' demiÅŸtir. 'Türk milleti geçilmez' demiÅŸtir. Millet, 'biz bu ülkenin sahipleriyiz' demiÅŸtir. 'Millet eÄŸilmez, Türkiye eÄŸilmez' demiÅŸtir. 3 Kasım'da, 22 Temmuz'da, 12 Haziran'da nasıl iradesine sahip çıktıysa bugün de iradesine sahip çıkmıştır. Demokrasiye güç vermiÅŸtir.''

Sandık sonuçlarının kimin kazandığından çok, kimin kaybettiÄŸini gösterdiÄŸini söyleyen BaÅŸbakan ErdoÄŸan, "Bugün ahlak dışı siyaset kaybetmiÅŸtir. Kaset siyaseti, montaj siyaseti, iftira ve çamur kaybetmiÅŸtir. Özellikle bugün, Türkiye'ye dışarıdan müdahale etmek suretiyle, ihanet ÅŸebekelerinin ülkemizde yaptıkları oyun çok açık ve net ortaya çıkmıştır. Bugün kibir kaybetmiÅŸtir, dini istismar edenler kaybetmiÅŸtir'' diye konuÅŸtu.

BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın yanı sıra ayrıca Bursa BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Recep Altepe ile Gazeteci Hakan Albayrak da telekonferans ile kutlamalara katılarak, vatandaÅŸları selamladı.

Ä°nsanlar Üsküp'e akın etti

BaÅŸkent Üsküp'teki kutlamalara, Makedonya'nın Kırçova, Ä°ÅŸtip, Jupa, Kumanova gibi ÅŸehilerden de çok sayıda vatandaşı özel araç ve otobüslerle gelerek, tarihi Türk Çarşısı'nda AK Parti'nin seçimlerdeki baÅŸarısını kutladı. ÇeÅŸitli sloganlar atan vatandaÅŸlar, daha sonra Türk bayrakları ve AK Parti flamaları ile süsledikleri araçlarıyla konvoy oluÅŸturarak ÅŸehir turu attı. 

Bu arada, AK Parti'nin zaferi Üsküp'ün yanı sıra Kırçova, VrapçiÅŸte ve LabuniÅŸta ÅŸehirlerinde de kutlandığı öÄŸrenildi.

Kosova, Sancak ve KaradaÄŸ'da seçim kutlamaları

Kosova'nın PriÅŸtine ve Prizren, KaradaÄŸ'ın Rojaye ve Plav kentleriyle Sırbistan'ın Sancak bölgesinde AK Parti'nin yerel seçimlerdeki baÅŸarısı kutlandı.

Sırbistan'da BoÅŸnak nüfusun yoÄŸun olarak yaÅŸadığı Sancak bölgesinin en büyük kenti olan Novi Pazar ile (Yeni Pazar) Tutin ve Syenitsa kentlerinde, Türkiye'deki seçim sonuçlarını takip eden çok sayıda BoÅŸnak, AK Parti'nin seçimlerdeki baÅŸarısıyla birlikte ellerinde Türkiye bayrakları ve BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın posterleriyle caddelerde kutlama yaptı. Sancak Demokratik Eylem Partisi (Sancak SDA) tarafından organize edilen kutlamalara katılan çok sayıda BoÅŸnak, daha sonra araçlarla konvoy oluÅŸturarak ÅŸehir turu yaptı. 

BoÅŸnak nüfusun yoÄŸun olarak yaÅŸadığı KaradaÄŸ'ın Rojaye ve Plav ÅŸehirlerinde de seçim kutlamaları yapıldı. Bu kentlerde yaÅŸayan BoÅŸnaklar da ellerinde Türk bayrakları ve BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın posterlerini taşıyarak sevinç gösterilerinde bulundu.

Kosova'nın PriÅŸtine ve Prizren kentlerinde de yapılan kutlamalara bu ülkede yaÅŸayan Türkler'in yanı sıra çok sayıda Arnavut da katıldı.

Prizren’in tarihi Åžadırvan Meydanı'nda toplanan Kosovalılar, Türkiye ve BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan lehine sloganlar atarak kutlama yaptı. AK Parti'nin belediye seçimlerinde göstermiÅŸ olduÄŸu baÅŸarıdan dolayı mutluluklarını dile getiren Kosovalılar, araçlarıyla Prizren'de ve PriÅŸtine'de ÅŸehir turu attı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.