Sosyal Medya

Güncel

Dışişleri'nden 'ses kaydı' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı ses kaydıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 'TC'yi hedef alanlar en ağı cezaya çarptırılacak' denildi.



Ses kaydıyla ilgili DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "GörüÅŸmelerin kamuoyuna servis edilmesi Türkiye'nin ulusal güvenliÄŸine yönelik alçakça bir saldırı, bir casusluk faaliyeti ve son derece ağır bir suçtur. TC'yi hedef alan hain saldırı akamete uÄŸratılacak. TC'yi hedef alanlar en ağı cezaya çarptırılacak.

DışiÅŸleri Bakanı makamı gibi devletin en hassas güvenlik konularının ele alındığı bir mekanda gerçekleÅŸtirilen çok gizli mahiyetteki böyle bir toplantının izlenerek görüÅŸmelerin kamuoyuna servis edilmesi Türkiye'nin ulusal güvenliÄŸine yönelik alçakça bir saldırı, bir casusluk faaliyeti ve son derece ağır bir suçtur. Bu olay, ülkemizin karşı karşıya bulunduÄŸu siber ve elektronik saldırı tehditlerinin boyutunu gözler önüne sermektedir. Bunu yapan ihanet ÅŸebekeleri devletimizin ve milletimizin düÅŸmanlarıdır.

Bir takım terör unsurlarının tehdidi altındaki bir vatan toprağını gerektiÄŸinde savunmak amacıyla ilgili kurumlar arasında deÄŸerlendirmeler yapılması devletin asli görevleri arasında olan doÄŸal bir uygulamadır.

Devletimizin ve milletimizin güvenliÄŸine yönelik bu saldırının faillerinin en kısa zamanda tesbit edilerek ortaya çıkartılmaları ve adalete teslim edilerek yasalar çerçevesinde hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmaları saÄŸlanacak, Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan bu haince saldırı mutlaka akamete uÄŸratılacaktır" denildi.

SAVUNMA BAKAN'INDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Ä°smet Yılmaz "Ben bir ÅŸey söylemiÅŸtim. Bir karşı casusluk operasyonudur demiÅŸtim, deÄŸil mi? Bazıları bunun gerçek olmadığını düÅŸünüyordu. Farklı bir nitelendirme, yanlış bir tasvir felan, tanımlama sanıyordu. Åžimdi bunlar gösterdi ki bu yolsuzluk deÄŸil, doÄŸru mudur? Süleyman Åžah'la, Suriye ile ilgili bir görüÅŸmede yolsuzluk olur mu? Olmaz. Bu nedir, bu devlete karşı, karşı istihbarat yapmaktır. Ä°nÅŸallah hukuk gereÄŸini yapar diyoruz. Burada sıkıntı nedir, bunu yapan insanların biz kendi kardeÅŸlerimiz olduÄŸunu sanarak bu gaflete düÅŸtük, öyle diyelim yani" dedi.

Yılmaz, "Åžu anda MGK toplantısı yok, basına öyle bir ÅŸey düÅŸtü ama bana gelen bilgide böyle bir ÅŸey yok, toplantı talebi yok. Böyle bir toplantı talebi olursa Ankara'ya döneceÄŸim." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.