Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bedii ve 919 İhvan üyesi Minye'de yargılanacak

Müslüman Kardeşler Mürşidi Muhammed Bedii’nin de araalarında olduğu 919 kişi Minye Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi



Mısır BaÅŸsavcısı HiÅŸam Bereket, 919 Ä°hvan destekçisini daha Minye Ceza Mahkemesi’ne sevketmeyi kararlaÅŸtırdı. Sanıklar Rabia ve Nahda Meydanları’nın polis tarafından boÅŸaltılmasının ardından ÅŸiddet eylemleri düzenlemek, adam öldürmek, adam öldürmeye teÅŸvik, devlet binalarına saldırmak ve kurumları ateÅŸe vermekle suçlanıyor.

Müslüman KardeÅŸler MürÅŸidi Muhammed Bedii’nin isminin de dava dosyasındaki sanıkların arasında yer aldığı belirtildi. Bedii, Minye’nin Adve ilçesinde ve Veternerlik Fakültesi’nde Rabia ve Nahda Meydanları’nın boÅŸaltımasının ardından çıkan olaylardan sorumlu tutuluyor. Savcılık, Ä°hvan MurÅŸidi Muhammed Bedii’yi söz konusu suçları iÅŸlemeye halkı teÅŸvik etmekle suçlanıyor. Bu davadan 204 kiÅŸi yargılanacak.

BaÅŸsavcı, Minye’nin Samalut ilçesinde 14 AÄŸustos 2014 tarihinde meydana gelen olaylardan sonra ise, 715 kiÅŸinin Minye’de yargılanmasına karar verdi. Bu davada da Muhammed Bedii baÅŸta olmak üzere Ä°hvan yöneticileri de yargılanacak.

Savcılık, sanıkları ülke yasalarına aykırı olarak kurulan ve hedefinde terör ve anarÅŸi çıkarmak olan  bir camaate üye olmakla suçluyor. Sanıklar ayrıca  6 kiÅŸiyi kasten öldürmek ve 15 kiÅŸinin de ölümüne sebep olmaktan yargılanacak.   

Sanıkların söz konusu suçu iÅŸlediklerine dair savcılığın elinde sesli görüntülü deliller olduÄŸu iddia ediliyor.

Minye Ceza Mahkemesi daha önce 529 Ä°hvan taraftarının idamına karar vermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.