Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır ordusundan tünel operasyonu

Ordu birlikleri Gazze sınırındaki 8 tüneli bombaladı. Kullanılamaz hale gelen tünellerden, İsrail ablukası altındaki Gazzelilerin gıda ve temel ihtiyaç maddeleri karşılanıyordu.



Mısır ordusunun sözcüsü Albay Ahmed Muhammed Ali 'nin yaptığı açıklamaya göre Mısır ordusu, KuzeydoÄŸu'da Gazze'ye açılan 8 tüneli bombaladı. 

Tüneller abluka altında yaÅŸayan Gazze için hayati öneme sahip. 

2006 yılında Hamas'ın seçimleri kazanmasının ardından baÅŸlayan Ä°srail ablukasından sonra bu tüneller Gazze'nin dünyaya açılan kapısı haline geldi. BaÅŸta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere Gazzelilerin ihtiyaçları bu tünellerden karşılanıyor. 

Darbeden sonra kapatıldılar

Gazze ile Mısır arasındaki tünellerin büyük bir kısmı, Mısır ordusunun 3 Temmuz 2013'te gerçekleÅŸtirdiÄŸi darbenin ardından kapatılmıştı.

Mısır ordusu askeri darbeden bu yana tünellerin yanı sıra içinden tüneller geçtiÄŸi gerekçesiyle bazı evleri de yıkıyor.

Mısır ordusu son olarak 18 Mart’ta, Gazze sınırındaki Refah kentinde altında tüneller bulunduÄŸu gerekçesiyle 3 evi patlayıcı madde kullanarak yıktı.  

Patlamaların etkisiyle Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Tellu's Sultan Mahallesi'nde Filistinlilere ait çok sayıda evin camları ve kapıları kırıldı, duvarlarında çatlaklar oluÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.