Sosyal Medya

Coğrafyamız

Halep'te varil bombalı saldırı: 10 Ölü

Halep'in Anadan beldesinde düzenlenen varil bombalı saldırıda 10 kişi öldü



Suriye ordusuna baÄŸlı bir helikopterin Halep kırsalında muhaliflerin denetiminde olan Anadan beldesine 6 "varil bombasıyla" saldırması sonucu 10 kiÅŸinin öldüÄŸü bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) Halep Medya Sorumlusu Ahmed Muhammed Ali, orduya baÄŸlı helikopterin beldeye 6 "varil bombasıyla" saldırması sonucunda aralarında kadın ve çocukların da bulunduÄŸu 10 kiÅŸinin öldüÄŸünü ve 40 kiÅŸinin de yaralandığını söyledi.

Halep Sivil Savunma ekiplerinin, varil bombası atılmasıyla yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralı aradığını ifade eden Ali, "Yaralılar beldedeki sahra hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Orduya ait savaÅŸ uçakları ile helikopterler sabahtan bu yana Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgeleri bombalıyor" dedi.

Beldedeki sahra hastanesine getirilen yaralıların çoÄŸunun da çocuk olduÄŸunu aktaran Ali, "Rejim hiçbir yerde silahlı grupları hedef alan saldırılar gerçekleÅŸtirmiyor. Ülke genelinde hep sivillerin kaldığı bölgeleri bombalıyor" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.