Sosyal Medya

Güncel

TSK: Bizi siyasete çekmeye çalışıyorlar

Genelkurmay Başkanlığı, yerel seçim öncesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini siyasi konuların içine çekilmek istendiğini açıkladı



Genelkurmay BaÅŸkanlığı, çeÅŸitli olaylar öne sürülerek, yerel seçim öncesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyasi konuların içine çekilmek istendiÄŸini açıkladı.

Genelkurmay BaÅŸkanlığı, Suriye uçağının düÅŸürülmesi ile baÅŸlayan tartışmalarla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Türkiye ve Suriye Hava Kuvvetleri yetkililerinin uyarılarına raÄŸmen, hava sahamızı ihlal eden bir Suriye uçağının düÅŸürülmesi olayı ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarında spekülatif haberler yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri konuyla ilgili olarak kendisine verilen yetkiyi kullanarak görevini baÅŸarıyla ifa etmiÅŸtir. Faaliyet, ulusal ve uluslararası hukuk kurallarına uygun olarak icra edilmiÅŸtir" denildi.

Yapılan açıklamanın tam metni ÅŸöyle:

"Son günlerde çeÅŸitli olaylar öne sürülerek, yerel seçim öncesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini siyasi konuların içine çekme gayreti olduÄŸu üzülerek müÅŸahede edilmektedir.

Birçok kereler açıkladığımız gibi, Türk Silahlı Kuvvetleri; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ordusudur. DesteÄŸini, moralini, kaynağını Yüce Türk Milletinden ve ÅŸanlı tarihinden almaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri; siyasi tartışmaların ve konuların dışında kalmayı, Devletimizin bekası, Yüce Milletimizin huzur ve güvenliÄŸi için gerekli olduÄŸunu düÅŸünmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri; Anayasamızda iÅŸaret edilen “demokratik, laik, sosyal hukuk devleti” ilkesine sadık, hukukun üstünlüÄŸüne inanan, insan haklarına saygılı ve anti demokratik usul ve uygulamaları reddeden duruÅŸunu muhafaza etmekte kararlıdır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin deÄŸerli mensupları; görevlerinin bilincinde, saÄŸduyulu, soÄŸukkanlı ve her türlü tahrik ve günlük siyasi mülahazadan uzak olarak ülkemize ve Yüce Milletimize hizmete devam etmektedir. Güç ve kudretinden hiçbir ÅŸey kaybetmemiÅŸtir.

Ayrıca, Türkiye ve Suriye Hava Kuvvetleri yetkililerinin uyarılarına raÄŸmen, hava sahamızı ihlal eden bir Suriye uçağının düÅŸürülmesi olayı ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarında spekülatif haberler yer almaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri konu ile ilgili olarak kendisine verilen yetkiyi kullanarak görevini baÅŸarıyla ifa etmiÅŸtir.

Faaliyet, ulusal ve uluslararası hukuk kurallarına uygun olarak icra edilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Süleyman Åžah Saygı Karakolu hariç, Suriye topraklarında herhangi bir birliÄŸi bulunmamaktadır.

Bu konularla ile ilgili gündeme çıkarılan haberler gerçek dışıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.