Aralarında kadın ve çocukların da olduÄŸu eylemciler, üzerinde ‘Rabia’ sembolü olan giysilerle, Mısır Ä°çiÅŸleri Bakanı Muhammed Ä°brahim ve Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi aleyhinde sloganlar attı.

Hapisteki Muhammed Mursi’nin serbest bırakılması çaÄŸrısını yineleyen eylemciler, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın ‘Rabia’ iÅŸareti yaptığı pankartlar da açtı.

Göstericilerden Ahmed Murad, Anadolu Ajansı muhabirine, 30 Mart'ta Türkiye'de yapılacak seçimlerde Recep Tayyip ErdoÄŸan'a destek verdiklerini belirterek, ''Tüm Mısırlılar ErdoÄŸan'ın yanındadır, Allah onun yardımcısı olsun'' dedi.

 

Mısır’ın en büyük davası

Darbe yönetiminin 'terör örgütü' ilan ettiÄŸi Müslüman KardeÅŸler'in yargılandığı ülke tarihinin en büyük davası, 24 Mart Pazartesi günü devam edecek.

3 Temmuz 2013 darbesinden sonra tek seferde en fazla sanığın yargılandığı davada, teÅŸkilatın lideri Muhammed Bedii'nin de dahil olduÄŸu 1200 sanık, Minye'de yeniden hakim karşısına çıkacak. Bedii ve 545 sanık, pazartesi günü, diÄŸer sanıklar ise salı günü yargılanacak.