Sosyal Medya

YaÅŸam

O fotoğrafın hikayesi

Berkin Elvan için Ankara'da yapılan eylemde Al Jazeera kameramanının çektiği bir fotoğraf sosyal medyada kamuoyunu yanıltabilecek biçimde paylaşıldı. Fotoğrafın çekildiği anda yaşananları kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.



Al Jazeera Türk, Berkin Elvan’ın cenazesini ve yapılan protesto gösterilerini baÅŸtan sona ekipleriyle izleyip haber fotoÄŸraflarını internet sitesi ve twitter hesabı üzerinden kamuoyuna aktardı.

Ancak Ankara’daki protestolarda Al Jazeera'nin çektiÄŸi bir fotoÄŸrafın sosyal medyada kamuoyunu yanıltabilecek ÅŸekilde kullanıldığı görülüyor.

Haberi ‘doÄŸru’ vermek Al Jazeera’nin en önemli yayın prensibidir.

Kimseye haksızlık edemeyiz.

FotoÄŸrafta, çekim açısı itibariyle polis kameramanı hedef almış gibi görünüyor, oysa durum bu deÄŸildi.

FotoÄŸrafı çeken kameramanımız Zeki Öztürk, polisin o sırada göstericilere biber gazı atmakta olduÄŸunu, ama  fotoÄŸrafın açısı sebebiyle tüfeÄŸin yakında duran kameramana doÄŸrultulmuÅŸ gibi göründüÄŸünü anlattı. 

Al Jazeera durumu netleÅŸtirmek üzere fotoÄŸrafta görülen Show TV kameramanı Ä°brahim Kördemirci ile de konuÅŸtu.

Ä°brahim Kördemirci'nin  sözleri de ÅŸöyle:

"Görüntü aldığım esnada polis beni hedef almış deÄŸildi. Göstericilere müdahale etti. Çekil çekil sesleri duydum, kamerada görüntüsü de var polis ters tarafa müdahale ediyor. FiÅŸekler kameramın önünden geçti. Direkt olarak benim hedef alınmam söz konusu deÄŸil."

Durum kamuoyunun bilgisine sunulur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.