Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da Hamas yasaklandı

Filistin Yasama Meclisi Hukuk Heyeti Başkanı Gul, "Mısır yargısının Hamas'a yönelik aldığı bu karar, uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı, hukuki kılıf giydirilmiş siyasi bir karardır" dedi.



Gazze'deki Filistin Yasama Meclisi Hukuk Heyeti BaÅŸkanı Ferac el-Gul, Mısır yargısının "Hamas'ın faaliyetlerinin yasaklanması ve ülkede bulunan merkezlerinin kapatılmasına" iliÅŸkin aldığı kararı, "hukuki kılıf giydirilmiÅŸ, siyasi bir karar" olarak nitelendirdi.

Gul, mecliste düzenlenen oturumda yaptığı konuÅŸmada, "Ne Hamas'ın ne de Filistin halkının Mısır'daki geliÅŸmelerle uzaktan ya da yakından ilgisi yoktur. Mısır yargısının Hamas'a yönelik aldığı bu karar, uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı, hukuki kılıf giydirilmiÅŸ siyasi bir karardır" dedi. 

Mısır yargısının söz konusu dava sürecinde hiç bir usule riayet etmediÄŸini ve davanın tek taraflı görüldüÄŸünü savunan Gul, Mısır yönetiminin Gazze'deki Filistin halkına karşı tarihi, siyasi ve ahlaki sorumluluÄŸunu taşıması gerektiÄŸini vurguladı. Gul, Mısır'a aldığı "siyasi" kararı gözden geçirmesi ve geri adım atması çaÄŸrısında bulundu.

Kahire Acil Ä°ÅŸler Mahkemesi, geçen hafta, Hamas'ın "Mısır'daki faaliyetlerinin yasaklanması ve ülkede bulunan merkezlerinin kapatılması"na karar vermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.