Sosyal Medya

Dünya

Kılık-kıyafet yasağının hedefi başörtüsü

Kanada’nın Quebec eyaletinde halk, kamu çalışanlarının dinleri gereği kullandıkları sembol ve giysileri yasaklamak üzere hazırlanan tasarının hedefinin başörtüsü olduğunu düşünüyor.



Kanada’nın Quebec eyaletinde halkın büyük bir bölümü, resmi kurum ve kuruluÅŸlarda çalışan görevlilerin, inandıkları din gereÄŸi kullandıkları sembol ve giysileri yasaklamak üzere hazırlanan kanun tasarısının hedefinin, baÅŸörtüsü kullanan Müslüman kadınlar olduÄŸunu düÅŸünüyor.

Kanada resmi yayın kuruluÅŸu CBC’nin, kamuoyu araÅŸtırma ÅŸirketi EKOS’a yaptırdığı ankete katılanlardan Ä°ngilizce konuÅŸanların yüzde 78, genel katılımcıların ise yüzde 70’i, tasarı ile baÅŸörtülü kadınların engellenmeye çalışıldığı görüÅŸünü belirtti.

Toplam 2014 kiÅŸi ile yapılan ankete katılanlara yöneltilen ''yeni düzenleme ile Müslüman kadınlar mı hedeflendi?'' sorusuna, Ä°ngilizce konuÅŸan halkın yüzde 78, Fransızca konuÅŸanların yüzde 45’i ve diÄŸer dilleri konuÅŸanların ise yüzde 70’i kanun tasarısıyla baÅŸörtüsünün hedeflendiÄŸine inandığını açıkladı.

Öte yandan katılımcılara düzenlemenin ''Müslümanlık karşıtı duyguları'' besleyip beslemeyeceÄŸi de sorulurken, soruya ''evet'' yanıtı verenlerin oranı yüzde 70'ten fazla oldu.

Quebec Eyalet Hükümeti’nce hazırlanan ve meclise sunulan 60 sayılı tasarısının yasalaÅŸması halinde, Yahudilerin başındaki kipa, Sihlerin türbanı, Hıristiyanların abartılı büyüklükte boyunlarına taktıkları haç, Müslüman kadınların baÅŸörtüsü ya da peçeleri, parmaklara takılan Davut Yıldızı, haç ya da bir dini simgeleyen yüzükler, kulaklara takılan küpeler ve diÄŸer semboller kamuya ait iÅŸyerlerinde çalışanlarca kullanılamayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.