Sosyal Medya

Dünya

Arap Birliği olağanüstü toplanıyor

Arap Birliği, İsrail'in Kudüs'e yönelik saldırıları karşısında Arap ülkelerinin atabileceği adımları görüşmek üzere olağanüstü toplanacak.



Arap BirliÄŸi'nin, "Ä°srail'in Kudüs'e yönelik saldırıları" karşısında Arap ülkelerinin atabileceÄŸi adımları görüÅŸmek üzere daimi temsilciler düzeyinde yarın olaÄŸanüstü toplanacağı bildirildi.

Arap BirliÄŸi'nin Filistin'den Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Sabbih, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ä°srail'in Kudüs'e yönelik saldırıları" karşısında Arap ülkelerinin atabileceÄŸi adımları görüÅŸmek üzere Libya'nın baÅŸkanlığında yapılacak toplantının, Filistin devletinin talebi ve Mısır'ın desteÄŸiyle düzenleneceÄŸini söyledi.

Ä°srail güvenlik güçlerinin bu sabah Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın yaptığını ve oradaki Filistinlilere saldırıda bulunduÄŸunu hatırlatan Sabbih, "Ürdün'ün, Kudüs'te bulunan Müslüman ve Hıristiyanlara ait mabetler üzerindeki muhafızlık görevinin sonlandırılması ve bu görevi Ä°srail'in devralması yönündeki çabaların ardından Kudüs'teki durum, daha da tehlikeli bir hal aldı" diye konuÅŸtu.

 Ä°srail parlamentosu Knesset'te, Mescid-i Aksa'nın Ä°srail hakimiyetine alınmasını görüÅŸmek bir oturum düzenlenmesine karar verilmiÅŸ, ancak 1924'ten beri Kudüs'te bulunan Müslüman ve Hıristiyanlara ait mabetlerin yönetimi ve muhafızlığı görevini yürüten Ürdün'ün memnuniyetsizliÄŸi nedeniyle iptal edilmiÅŸti.

Ürdün, 1924 yılından itibaren Kudüs'te bulunan Müslüman ve Hıristiyanlara ait mabetlerin yönetimi ve muhafızlığı görevini sürdürüyor. Mescid-i Aksa'nın imamı Ürdün Evkaf Bakanlığı tarafından atanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.