Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

WhatsApp çöktü

Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınan anında mesajlaşma uygulaması WhatsApp Cumartesi gecesi 4 saatlik bir erişim sorunu yaşadı.



Cumartesi 22:00'de baÅŸlayan eriÅŸim sorunu saat 02:00 civarında çözüldü. 4 saat boyunca eriÅŸilemeyen uygulamadaki sorun sosyal aÄŸlarda tepkiye neden oldu. Tepkilerin bir kısmı, uygulamayı kısa bir süre önce satın alan Facebook'a yönelikti.


WhatsApp'ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre sorunun kaynağı sunuculardaki bir hataydı. Özür dilenen açıklamada sorunun kısa süre içinde çözülmesi için çalışıldığı da belirtildi. Türkiye saati ile 01:00 sularında, uygulamanın resmi Twitter hesabından, sorunun çözüldüÄŸüne dair açıklama yapıldıysa da bunun kullanıcılara yansıması saat 02:00'yi buldu. 

Rakiplere yaradı

Sorun yüzünden eriÅŸim sıkıntısının yaÅŸanması WhatsApp'ın rakiplerine yaradı. Benzer bir uygulama olan Telegram Messenger, bu kesinti sırasında saniyede 100 yeni kullanıcı kazandığını açıkladı. Bu yüksek trafiÄŸi kaldıramayan Telegram Messenger da kısa bir süre sonra çöktü. Sorun çözüldükten sonra Twitter üzerinden yapılan resmi açıklamada Telegram Messenger'in 1 günde 1 milyon 800 bin yeni kullanıcı kazandığı ifade edildi.

Facebook satın aldı

Dünyanın en popüler anında mesajlaÅŸma uygulaması olan WhatsApp, kısa bir süre önce 19 milyar dolar gibi çok yüksek bir meblaÄŸ karşılığı Facebook'a satıldı. Sektörde büyük yankı uyandıran bu satın alma, benzerlerine göre çok yüksek bir deÄŸer olarak kabul ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.