Sosyal Medya

Dünya

Matteo Renzi göreve başladı

Ülkenin en genç başbakanı olan 39 yaşındaki Matteo Renzi yemin ederek göreve başladı. Renzi, ekonomik krizin başladığı 2008'den bu yana hükümeti kuran dördüncü isim.



Ä°talya’da hükümeti kuran BaÅŸbakan Matteo Renzi, eski baÅŸbakan Enrico Letta’dan devraldığı görevine yemin ederek resmen baÅŸladı. Yemin töreninin ardından baÅŸbakanlık sarayı Chigi’ye geçen yeni BaÅŸbakan Renzi, burada resmi törenle karşılandı.

Renzi, bakanlar kurulunun ilk kez toplanmasını simgeleyen zil deÄŸiÅŸim törenini gerçekleÅŸtirdi. Letta’dan zili alan Renzi, zili birkaç kez sallayarak, ilk kabine toplantısı için bakanlarını sembolik olarak çağırmış oldu.

Ä°talya'nın en genç baÅŸbakanı olan 39 yaşındaki Matteo Renzi’nin Demokrat Parti (PD), Yeni Merkez SaÄŸ (NCD), Sivil Seçim (SC), Merkez BirliÄŸi (UDC) ve teknokratlardan oluÅŸan geniÅŸ çaplı koalisyon hükümeti, pazartesi günü parlamentoda güvenoyu arayacak.

BeÅŸ yılda dört BaÅŸbakan

Renzi, 2008'den bu yana hükümet kuran dördüncü isim oldu. Ä°talyanlar baÅŸbakan olarak 2008 yılında Silvio Berlusconi'yi seçmiÅŸti.

2011 yılında ekonomik krize cevap veremeyince istifa etmek durumunda kalan Berlusconi’nin ardından CumhurbaÅŸkanı Napolitano’nun giriÅŸimleriyle Mario Monti liderliÄŸindeki teknokrat kabine, 2013 yılında da Enrico Letta liderliÄŸinde koalisyon hükümeti kurulmuÅŸtu.

'Ekonomik büyüme saÄŸlanamadı'

Ä°talya'da hükümet deÄŸiÅŸimi, Eski BaÅŸbakan Enrico Letta'nın üyesi olduÄŸu PD'nin yönetim kurulundaki oylamada hükümetin deÄŸiÅŸmesi yönünde uzlaÅŸma saÄŸlanmasını tekip etti. 

Letta'nın hükümet bir süredir idari reform yapamamak ve ekonomik büyümeyi saÄŸlayamamakla suçlanıyordu.

Ä°talya'da geniÅŸ tabanlı koalisyon hükümeti Åžubat ayındaki genel seçimlerden iki ay sonra güçlükle kurulabilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.