Sosyal Medya

Dünya

Arnavutluk'ta hükümete protesto

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da muhalefet yanlıları hükümeti protesto etti. Gerekçeleri, hükümetin yoksulluk ve işsizlik sorunlarıyla yeterince mücadele etmemesi.



Arnavutluk'un baÅŸkenti Tiran'da, beÅŸ binden fazla muhalefet yanlısı BaÅŸbakan Edi Rama'nın hükümetine karşıtı protesto düzenledi.

BaÅŸbakanlık binası önünde düzenlenen protestoya, muhalefetteki Demokratik Parti'nin Genel BaÅŸkanı Lulzim BaÅŸa ve eski Arnavutluk BaÅŸbakanı Sali BeriÅŸa da katıldı.

Arnavutluk'un farklı kentlerinden Tiran'a gelen protestocular, üzerinde 'Düzenbaz Rama', 'Rönesans yalan oldu', 'Avrupa gibi Arnavutluk istiyoruz' yazılı pankartlar taşıyarak hükümet ve BaÅŸbakan Rama aleyhine sloganlar attı.

'Bu, protestoların başlangıcı'

Muhalefet lideri BaÅŸa, eylemde yaptığı konuÅŸmada, hükümetin ülkeyi gerilettiÄŸini ve çaÄŸdaÅŸ Avrupa normlarından uzaklaÅŸtırdığını iddia etti.

Demokratik Parti mensuplarının, 20 Åžubat 1991 tarihinde de alanlarda olduÄŸunu hatırlatan BaÅŸa, "Ülkemiz 23 yıl aradan sonra tehlikeli bir kavÅŸakta bulunuyor. Özgürlük, hür iradeyle seçme hakkı, demokrasi gibi deÄŸerler Rama ve Meta (DışiÅŸleri Bakanı) tarafından yok ediliyor. Mevcut hükümetin göreve baÅŸladığı günden beri durum daha da kötüleÅŸiyor. Gözlerinizi açın. OligarÅŸiye karşı barikat kuralım. Mafyanın devleti satmasına karşı duralım" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

BaÅŸa, bügünkü eylem yürüyüÅŸünü 'protesto kampanyasının' baÅŸlangıcı olarak deÄŸerlendirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.