Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Suriye'ye silah desteÄŸini kesin'

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'yı Suriye'deki iç savaştaki rolüne dair sert bir dille eleştirdi. Kerry, Rusya’nın Esad yönetimine daha fazla silah temin etmemesi gerektiğini belirtti.



Endonezya ziyareti kapsamında pazartesi günü baÅŸkent Cakarta'da açıklama yapan ABD DışiÅŸleri Bakanı Kerry, Rusya'yı Suriye konusunda alışılmadık derece sert sözlerle eleÅŸtirdi. Kerry, Rusya'nın Suriye'deki çözüm sürecinin bir parçası olması gerektiÄŸini ve BeÅŸar Esad yönetimini daha da fazla silahla destekleyemeyeceÄŸini kaydetti.

John Kerry, Åžam yönetiminin Cenevre görüÅŸmelerinde de muhaliflerle diyaloÄŸun önüne duvar ördüÄŸünü eleÅŸtirisinde bulundu. "Åžam yönetimi kendi halkı üstüne varil bombaları yaÄŸdırmak ve ülkesini daha da tahrip etmek dışında hiç bir ÅŸey yapmadı" diye konuÅŸan Kerry, buna raÄŸmen Esad yönetiminin Ä°ran'dan, Hizbullah ve Rusya'dan her geçen gün daha fazla yardım aldıkları suçlamasında bulundu.

Tarih açıklanmadı

BM ve Arap BirliÄŸi'nin Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar El Ä°brahimi de cumartesi günü yaptığı açıklamada, Suriye'de barışın saÄŸlanması için baÅŸlatılan Cenevre Konferansı'nın iki müzakere turunda da sonuç elde edemedikleri ÅŸikayetinde bulunmuÅŸtu. Ä°brahimi, iki tarafın müzakerelerin devamında görüÅŸülecek konular üzerinde uzlaÅŸtığını, ancak müzakereler için bir takvim bulunmadığını da belirtmiÅŸti.

Özgür Suriye Ordusu'nda yönetim deÄŸiÅŸimi

Suriyeli muhaliflerden oluÅŸan Özgür Suriye Ordusu yönetiminde ise deÄŸiÅŸikliÄŸe gidildi. Pazar gecesi yapılan açıklamada, Genelkurmay BaÅŸkanı Tümgeneral Selim Ä°dris'in görevden alınarak yerine Suriye'nin güneyindeki Kuneytra ilindeki Nuaymi kabilesine mensup olan Abdulilah el-BeÅŸir'in getirildiÄŸi bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.