Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bosna'da gösteriler sürüyor

Bir süredir işsizlik protestolarına sahne olan Bosna Hersek’te, bir grup eylemci başkentteki Cumhurbaşkanlığı binası yakınındaki caddeyi trafiğe kapattı.



Bosna-Hersek'in kuzeydoÄŸusundaki Tuzla kentinde kamu çalışanları tarafından baÅŸlatılan, ardından ülke geneline yayılan protestolar, baÅŸkent Saraybosna'da devam ediyor.

Saraybosna'daki CumhurbaÅŸkanlığı binası önünde öÄŸlen saatlerinde toplanan bir grup, CumhurbaÅŸkanlık binasına yakın, kentin en iÅŸlek caddelerinden biri olan Titova Caddesi'ni trafiÄŸe kapattı.

Cadde üzerinde eylem yapan kalabalık, sloganlar ve pankartlarla hükümeti protesto etti.

Hükümetin istifasını isteyen eylemciler, kollarında sarı bantlar taşıdı. Sakin devam eden protestolarda güvenliÄŸi saÄŸlayan polis, göstericilere müdahalede bulunmadı.

Göstericilerden Leyle Kusturitsa, eylemcilerin taşıdığı sarı bandın dayanışma anlamına geldiÄŸini söyledi. Kusturitsa, "Hepimizin aynı durumda olduÄŸunu buradan göstermek istiyoruz. Bantların sarı olması, güneÅŸi sembolize ediyor. Biz de bizim için güneÅŸin yeniden doÄŸmasını istiyoruz" diye konuÅŸtu.

Eylemcilerin protestolara devam edeceğini belirten Kusturitsa, "Saraybosna'nın diğer vatandaşlarını da sakin protestolara katılmalarını davet ediyoruz" dedi.

5 Åžubat'ta Tuzla kentinde maaÅŸlarının ödenmemesini protesto eden kamu çalışanları polis müdahalesiyle karşılaÅŸmıştı. Olaylar sonucu 14 kiÅŸi yaralanmış, 22 kiÅŸi tutuklanmıştı.
Yaklaşık 3 milyon 800 bin kiÅŸinin yaÅŸadığı Bosna Hersek'te iÅŸsizlik oranı resmi verilere göre yüzde 45. Gençler arasında iÅŸsizlik ise yüzde 60'larda.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.