Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriyeliler Lübnan'a kaçıyor

Rejim Suriye'nin Lübnan sınırında muhaliflerin elindeki Yebrud bölgesine saldırıya hazırlanıyor, Yebrud'dan kaçan yaklaşık 600 aile Lübnan'daki Arsal'a kaçtı.



Al Jazeera son günlerde yoÄŸun bir sığınmacı akınına uÄŸrayan kampa girdi, rejimin saldırısı altındaki Yebrud'dan kaçan Suriyelilerle konuÅŸtu.

Suriyeli Fatma Kudr, Arsal'a gitmeden önce ülke içinde üç kez yer deÄŸiÅŸtirdiÄŸini söyledi. Kudr “Kuseyr’den ilk ayrıldığımda Kara’ya gittim. Kara’dan Yebrud’a, oradan da buraya. Hiç böyle yaÅŸamak zorunda kalmamıştık, Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi. 

Arsal 50 bin kişinin yaşadığı tahmin edilen bir kasaba. Burada yaşayanlar muhalifleri destekliyor, kasaba muhaliflerin kalelerinden biri.

Suriye ordusu ise, Hizbullah’ın da desteÄŸiyle burayı geri almaya çalışıyor.

YoÄŸun giriÅŸ nedeniyle Lübnan ordusu güvenlik tedbirlerini arttırdı. 

Yardım kurumları bu insan akınını organize etmeye çalışıyor. Sığınmacılara yatak, yorgan, ve bir ay yetecek kadar gıda malzemesi dağıtıyorlar. 

Danimarkalı yardım çalışanı Lama Batal'a göre son iki günde Yebrud'dan Arsal'a 500 aile geçti. Ancak kesin rakamı belirlemek zor. Suriyeliler buraya bir çok farklı noktadan giriyor. 

Dondurucu soÄŸukta kampta kalanlar yardımlarla ısınmaya çalışıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.