Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yermuk'ta yeniden açlık tehlikesi

Birleşmiş Milletler kuşatma altındaki kampta bir haftadan uzun süredir gıda ve sağlık yardımlarının dağıtımına izin verilmediğini, kamptakilerin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.



BM Filistinli Mültecilere Yardım KuruluÅŸu'nun (UNRWA) yaptığı açıklamaya göre, Suriye'nin baÅŸkenti Åžam'da Filistinli mültecilerin kaldığı kampta yardım dağıtımına bugün de izin verilmedi. Açıklamada kamptaki sivillere gıda ve basit tıbbi malzemelerin bir haftadır dağıtılamadığı ve sivillerin hayatının tehlike altında olduÄŸunu vurgulandı.

BM, 18 Ocak'tan bu yana kampta 6 bin 500 paket malzemenin dağıtıldığını belirtti. Ancak, bu paketlerin ortalama olarak bir aileye 10 gün yetebilmesi nedeniyle kamptakilere dağıtılan yardımların tükendiÄŸi, özellikle kadın ve çocukların hayatının yetersiz beslenme nedeniyle risk altında olduÄŸu ifade edildi.

Ä°ki gün önce kamptan kırk hasta tahliye edilmiÅŸti. 

Yermuk mülteci kampı, 1957’de topraklarını terk etmek zorunda kalan Filistinli mülteciler için kurulmuÅŸtu. Kamp yarım milyonu bulan nüfusuyla OrtadoÄŸu'nun en büyük kamplarından biri haline geldi, ancak Suriye’deki savaÅŸ nedeniyle bu sayı 45 bine indi.

Kamptaki mültecilerden açlık nedeniyle ÅŸu anda kadar 100 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.