Sosyal Medya

Coğrafyamız

Katar Emiri Türkiye'de

Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad El Tani Türkiye’ye yaptığı çalışma ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan ile görüştü.



Dün sabah Ankara’ya gelen Katar Emiri Åžeyh Tamim Bin Hamad El Tani, CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül ile görüÅŸtü. Emir El Tani, öÄŸleden sonra da Ä°stanbul’da BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan ile bir araya geldi.

Bölge dış ve enerji politikasındaki iki önemli ortak ülkenin liderlerinin görüÅŸmesi yaklaşık 1,5 saat sürdü. GörüÅŸmeye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. ErdoÄŸan basına kapalı yapılan görüÅŸmenin ardından Kandilli Ä°skelesi'nden tekneyle Dolmabahçe’deki BaÅŸbakanlık Ofisi’ne gitti.

Suriye’deki iç savaÅŸa başından beri ortak tavır alan Katar ve Türkiye iliÅŸkileri 2001’de eski Emir Åžeyh Hamad bin Halife El Tani’nin tarihi ziyaretiyle önemli bir ortaklık dönemine girdi. O ziyarette askeri ve ticari alanlarda birçok anlaÅŸma imzalanırken, BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın 2005’teki tarihi Katar ziyaretiyle iliÅŸkiler ivme kazandı.

Türk DışiÅŸleri Bakanlığı verilerine göre, Katar’da 30’dan fazla Türk ÅŸirketi faaliyet gösterirken, bu ÅŸirketlerin Katar’da üstlendiÄŸi projelerin tutarı da 8,5 milyar dolara ulaÅŸtı. Dünyanın üçüncü büyük doÄŸal gaz rezervine sahip Katar’ın Türkiye’ye boru hattıyla doÄŸal gaz vermesi projesi gündemde.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.