Sosyal Medya

Ekonomi

Elvan: Tır krizi çözüldü

Türkiye ile Bulgaristan arasında 12 gündür süren transit sınır geçişi sorunu çözüldü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, sabah 09.00'dan itibaren giriş çıkışların normale döneceğini söyledi.



Tır ÅŸoförlerinin beklediÄŸi haber UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Lütfi Elvan'dan geldi. Elvan, Bulgaristan ile Türkiye arasında yaÅŸanan 'Tır krizinin' çözüldüÄŸünü belirterek sabah 09.00'dan itibaren giriÅŸ çıkışların normale döneceÄŸini bildirdi.

Bulgaristan tarafının, yükümlülüÄŸü olan 110 bin transit geçiÅŸ belgesini Türkiye'ye teslim ettiÄŸini kaydeden Elvan, "Bu sabah Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki transit geçiÅŸ iÅŸlemleri yeniden baÅŸlayacak" dedi.

'12 günlük sıkıntı'

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki transit sınır geçiÅŸi sorununun sürmesi nedeniyle tır sürücüleri 12 gündür Kapıkule Sınır Kapısında bekliyordu. Åžoförler, Avrupa'ya Yunanistan üzerinden çıkmak için Ä°psala sınır kapısına yönelince, orada da uzun kuyruklar oluÅŸtu.

Yaklaşık 15 kilometrelik kuyruk oluÅŸması üzerine Türk Kızılayı tır sürücülerine yemek kumanyası dağıttı.

Gazetecilerle konuÅŸan sürücülerden Ekrem Çaresiz "Dört gündür kuyrukta bekliyorum. Sıra ÅŸimdi bana geldi. Bulgaristan'ı boykot bir iÅŸe yaramıyor. Bulgar tırları da Yunanistan üzerinden Türkiye'ye geliyor" dedi.

GeçtiÄŸimiz PerÅŸembe günü Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriÅŸ çıkış yapamayan ve bir haftadır sınırda bekletildiklerini belirten TIR ÅŸoförleri tampon bölgede yolu kapatarak eylem yapmıştı. Iki ülke yaÅŸanan sorunla ilgili birbirini suçluyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.