Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sisi destekçileri bölündü

Mısır’da Muhammed Mursi’yi deviren 3 Temmuz darbesinde önemli bir rol üstlenen gençlik hareketi Temerrüd’ün genel kurulunda kavga çıktı.



Kavganın sebebi hareket içerisinde önümüzdeki CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde kimin destekleneceÄŸi konusunda yaÅŸanan bölünme.

Temerrüd Hareketi içerisindeki tartışmalar, Nasırcı eÄŸilimiyle bilinen eski CumhurbaÅŸkanı adayı Hamdin Sabbahi'nin adaylığını açıklamasıyla baÅŸladı. Temerrüd Hareketi liderlerinden bazıları Sabbahi’yi destekleyeceklerini ilan etti. Ardından Hareketin kurucusu Mahmud Bedr, Sabbahi’yi destekleyen liderlerin adaylığının dondurulduÄŸunu açıkladı. Bu derin bir çatlak anlamına geliyordu.

Hareketin kurucusu Mahmud Bedr, CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi’yi destekleyeceklerini açıklamıştı.

Bedr genel kurulda da yaptığı konuÅŸmada “Temerrüd Hareketi CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde Abdulfettah Sisi’yi destekleyecektir.” dedi.

Hareketin üyesi Ä°slam Ä°savi, Mahmud Bedr’e tepki göstererek “Kurul Sisi’ye destek projesine dönüÅŸtü. O daha kendisini aday göstermedi bile. Ben bu kurulu tanımıyorum.” dedi.

Bazı üyeler Sisi’ye karşı olmalarından dolayı genel kurul salonuna alınmadıklarını iddia etti.

Temerrüd Hareketi Genel Kurul'un ardından bir kaç hafta içinde siyasi partiye dönüÅŸeceÄŸini ilan etti.

Ama hareket içerisindeki problemler ve kopmalara bakılırsa yeni partinin doÄŸuÅŸu zor olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.