Sosyal Medya

YaÅŸam

'Süreç bitsin diyenler cepheye'

DP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecinin bitmesini isteyenler olduğunu öne sürdü, "İnşallah bitmez ama biterse sizi cephede en önde görmek isteriz. Kiminizi ordu kiminizi PKK saflarında" dedi.



Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında konuştu.

DemirtaÅŸ, hükümetin günübirlik yaklaşımlarla çözüm sürecini bitme noktasına getirdiÄŸini savundu; "Bunu söylemekten üzüntü duyuyoruz ama hükümet için bir çözüm süreci var mı yok mu biz bilmiyoruz" dedi.

DemirtaÅŸ, partisine yönelik "Niye süreci bitirmiyorsunuz?" eleÅŸtirileri olduÄŸunu söyledi:

"Biz bu süreci BaÅŸbakan'ın gülyüzü için desteklemedik. Türkiye'ye demokrasi gelsin, gençlerimiz ölmesin diye bu sürece girdik. Bize bu kadar baskı yapacağınıza onun onda birini AKP'ye yapsaydınız, AKP bir adım atardı. Bir gün bu süreç biterse, inÅŸallah görmeyiz o günleri, bakalım ne olacak o zaman? 'Süreç bitsin' diye canla baÅŸla bekleyenler özellikle 'bu süreçten bir ÅŸey çıkmaz' diyenler sizi en önde görmek isteriz. Cephede görmek isteriz. Kiminiz ordu kiminiz PKK saflarında savaÅŸmaya hazır olun o halde."

DemirtaÅŸ, çözüm sürecinin devamı için hükümetin "kılını kıpırdatmadığını" öne sürdü. PKK'lıların Türkiye sınırları dışında beklediÄŸini söyleyen DemirtaÅŸ, daÄŸdan iniÅŸ için yasal düzenleme istedi.

'Biz de devlet istiyoruz'

Paralel devlet tartışmalarına da deÄŸinen DemirtaÅŸ, bu konuda bir soruÅŸturma açılmamasını eleÅŸtirdi:

"Paralel devlet ile ilgili soruÅŸturma açmadık diyor Hükümet Sözcüsü. 50 gündür neyi konuÅŸuyoruz o zaman. Suç deÄŸilse herkes kendine bir paralel devlet kursun ülkede, suç ise eÄŸer soruÅŸturma niye yok. Biz de kuralım biz de istiyoruz devlet."

Medyayı eleştirdi

BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ı "son padiÅŸah" olarak niteleyen DemirtaÅŸ, BaÅŸbakan ErdoÄŸan'a ait olduÄŸu iddia edilen ve bir tv kanalına yapılan müdahalelere iliÅŸkin ses kayıtlarını da hatırlattı.

"Belki de hiç bir dönemde Recep Tayyip ErdoÄŸan döneminde olduÄŸu kadar medyaya müdahale yaÅŸanmadı. Medya 90'lı yıllarda DoÄŸu'da yaÅŸanan olayları görmüyordu bile. O dönem devlet zulmü iyi anlaşılsaydı belki bu kadar kan akmayacaktı. Bu medya bu sebeple eli kana bulaÅŸmış bir medyadır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.