Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'de 88 kişi hayatını kaybetti

Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği saldırılarda 11'i çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 88 kişinin öldüğü bildirildi.



Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸÅŸar Esed'e baÄŸlı ordu birliklerinin çeÅŸitli kentlerde muhaliflere yönelik kara ve havadan ağır silahlarla düzenlediÄŸi saldırılarda 11'i çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 88 kiÅŸinin öldüÄŸü bildirildi.

Suriye Ä°nsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere yönelik kara ve havadan gerçekleÅŸtirdiÄŸi saldırılarda Halep'te 40, baÅŸkent Åžam'ın banliyölerinde 27, Humus'ta 7, Dera'da 6, Ä°dlib'te 4, Deyru'z zor'da 2, Kuneytra ve Hama'da birer olmak üzere 88 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi belirtildi.

Ölenlerden 4'ünün rejim güçlerinin iÅŸkencelerinde yaÅŸamını yitirdiÄŸi belirtilen açıklamada, ölenlerin çoÄŸunun orduya ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere yapılan "varil bombası" saldırısında yaÅŸamını yitirdiÄŸi kaydedildi.

Bu arada, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediÄŸi operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiÄŸini ve araçlarını imha ettiÄŸini duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.