Sosyal Medya

Coğrafyamız

Cenevre'de barış Suriye'de katliam

Cenevre'deki Suriye barış görüşmelerinin başladığı günden bu yana Esed rejimi saldırıları nedeniyle 76'sı çocuk 433 kişi hayatını kaybetti



Cenevre'deki Suriye barış görüÅŸmelerinin baÅŸladığı 24 Ocak'tan bu yana, Esed rejimine baÄŸlı güçlerin saldırıları sonucu 76’sı çocuk, 433 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi bildirildi.

 Suriye Ä°nsan Hakları Ä°zleme Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, Esed rejimine baÄŸlı güçlerin saldırılarının, görüÅŸmelerin baÅŸladığı günden bu yana özellikle de sivillerin yaÅŸadığı bölgelerde hız kesmeden devam ettiÄŸi vurgulanarak, son bir haftada 76’sı çocuk, 433 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi belirtildi.

 Rejim güçlerinin sivil halka varil bombaları, füze ve ağır silahlarla saldırılar düzenlemeye devam ettiÄŸi kaydedilen açıklamada, gözaltı merkezlerindeki iÅŸkencelerin aralıksız sürdüÄŸü, her gün en az 10 kiÅŸinin iÅŸkence altında hayatını kaybettiÄŸi ifade edildi.

Açıklamada, "Saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 28’inin kadın ve çocuklardan oluÅŸması, sivillerin hedef alındığını göstermektedir" denildi.

Uluslararası kamuoyuna, saldırılarına son vermesi için Esed yönetimine görüÅŸmelerde "baskı yapmaları" çaÄŸrısında bulunan SNHR,  7 gündür devam eden görüÅŸmelerde sonuç alınmaması halinde Suriye’deki katliamın, iÅŸkencenin ve açlığa baÄŸlı ölümlerin devam edeceÄŸine dikkati çekti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.