Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da gösterilere gerçek mermiyle müdahale

Mısır'da, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak, gösterilerde ölenlerin sayısının 50'ye yükseldiğini, yüzlerce kişinin de yaralandığını bildirdi



Mısır'da, 25 Ocak Devrimi'nin 3. yıl dönümünde düzenlenen gösterilere güvenlik güçlerinin sert müdahalesi sonucunda ölenlerin sayısının 50'ye yükseldiÄŸi, yüzlerce kiÅŸinin yaralandığını bildirildi.

 Darbeyi Ret ve MeÅŸruiyete Destek Ä°çin Ulusal Ä°ttifak tarafından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarının düzenlediÄŸi gösterileri dağıtmak için gerçek mermi ve pompalı tüfek kullandığı, keskin niÅŸancıların da hazır bulunduÄŸu müdahale sırasında 50 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, yüzlerce kiÅŸinin yaralandığı kaydedildi. Olaylar sırasında yaralanan pek çok kiÅŸinin tutuklanma korkusuyla tedavi olmak için hastaneye gidemediÄŸi belirtildi.

Bugünkü olayların 25 Ocak Devrimi'nin geri kazanılması için baÅŸlayan bir dalga olduÄŸuna vurgu yapılan açıklamada, "Devrim ateÅŸi kısas uygulanıncaya ve hak sahiplerine hakları verilinceye kadar sönmeyecektir" ifadesi kullanıldı.

"Mevcut yönetimin ayaklanan halkın kanını dökerek uyguladığı baskı politikasının sonuç vermeyeceÄŸi ve Mısır'ın içine atılmaya çalışıldığı yangın ortamından çıkmasının gerektiÄŸi" sözleriyle devam eden açıklamada halk, istekleri gerçekleÅŸinceye kadar gösterilere devam etmeye çaÄŸrıldı.

Mısır SaÄŸlık Bakanlığı basın danışmanı Ahmed Kamil ise gösterilerde 29 kiÅŸinin öldüÄŸünü, 167 kiÅŸinin yaralandığını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.