Sosyal Medya

Coğrafyamız

İstanbul'da büyük 'R4bia' buluşması

Mısır'daki askeri darbe sonrası Türkiye'de kurulan Rabia Mısır Dayanışma Derneğince "Uluslararası Rabia Gecesi''nde düzenlendi.



Mısır'ın seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'ye yönelik askeri darbe sonrası Türkiye'de kurulan Rabia Mısır Dayanışma DerneÄŸince, 16 ülkeden 24 sanatçının katılımıyla "Uluslararası Rabia Gecesi" düzenlendi.

SunuculuÄŸunu Feridun Özdemir'in üstlendiÄŸi ve "Mısır Ä°çin Söyle, Bir R4bia Var BuluÅŸması" adlı etkinlik, Küçükçekmece'deki Arenamega'da gerçekleÅŸtirildi. 

Gecede, Fas'tan Rachid Gholam, ABD'den Native Deen Grubu, Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Zeyin Bika, Suriye'den Yahya Havva ve Musa Mustafa, Ürdün'den Ä°brahim ed-Derdeshavi, Halit AlÅŸerif ve Abdulfettah Uveynat, Ä°spanya'dan Ä°slam Åžükri, Kuveyt'ten Ahmed Hajry, Cezayir'den Abdurrahman Buhabile, Türkiye'den Mehmet Ali Arslan, Ammar AcarlıoÄŸlu, Mısır'dan Vicdan Abdulbedi el-Arabi ve Hamid Musa, Malezya'dan Ramli Åžarip ve Mu'adz Dzulkefly'in de aralarında bulunduÄŸu 24 sanatçı eserlerini seslendirdi.

Sanatçılar, daha sonra darbe karşıtı ve özgürlük mesajlarını içeren "Bir Rabia Var" ÅŸarkısını hep birlikte söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in de okunduÄŸu gecede, vatandaÅŸlar sık sık tekbir getirdi. Zaman zaman Rabia iÅŸareti yapan katılımcılar, ellerindeki Türk ve Mısır bayrakları ile Rabia iÅŸareti olan flamaları salladı. 

Mısır'da hayatını kaybeden bazı kiÅŸilerin isimlerinin okunduÄŸu geceye, çok sayıda kiÅŸi katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.