Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yermuk'ta bir ölüm daha

190 gündür kuşatma altında olan Yermuk Mülteci Kampı'nda açlık nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 51'e yükseldi.



BM Filistinli Mültecilere Yardım KuruluÅŸu'na (UNRWA) ait yardım konvoyunun dün girdiÄŸi Yermuk Mülteci Kampı'nda açlık nedeniyle yaÅŸamını yitirenlerin sayısı 51'e yükseldi.

Kampta bulunan aktivistlerden Ahmed Avad, AA'ya yaptığı açıklamada, "Yasin Ebu Madi isimli bir kiÅŸi daha açlık nedeniyle yaÅŸamını yitirdi. Gelen yardımlar insanları kısa süre idare edebilir. Böyle giderse açlıktan ölenlerin sayısı daha da artacak" dedi.

20 bin kiÅŸinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduÄŸunu vurgulayan Avad, "Yardımların devam etmesi gerekiyor. Burası kuÅŸatma altında olduÄŸu için insanlar sadece dışarıdan gelen yardımlarla ayakta kalabilir" diye konuÅŸtu.

Avad, bazı bölgelere keskin niÅŸancı tehlikesinden dolayı yardım ulaÅŸamadığına dikkati çekti.

Öte yandan, UNRWA'nın Suriye'nin baÅŸkenti Åžam'ın güneyinde bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda yardım dağıtımı devam ediyor. 

AA ekibinin görüntülediÄŸi, aylar sonra gelen yardımlardan faydalanmak isteyen onlarca insan yardım kutularından almak için uzun kuyruklar oluÅŸtururken, savaşın acı yüzü bombardıman nedeniyle yıkılan bina ve sokaklarda görülüyor.

Bombardıman ve keskin niÅŸancı tehlikesi dolayısıyla yardım alan insanların hızla evlerine döndüÄŸü gözlemlenirken, keskin niÅŸancı tehlikesi nedeniyle bazı bölgelerden insanların yardım dağıtılan bölgeye gelemediÄŸi kaydedildi.

Nüfusun 600 binden 20 bine kadar düÅŸtüÄŸü belirtilen kamptaki yardım dağıtma iÅŸlemi, dar sokaklar ve enkaz sebebiyle küçük kamyonetlerle yapılıyor.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.