Sosyal Medya

YaÅŸam

Yerel seçimlere 27 parti katılacak

YSK tarafından 31 Aralık 2013'te ilan olunan 25 siyasi partiden ayrı olarak, Yurt Partisi ve Muhafazakar Yükseliş Partisi'nin de Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılacağı hakkında karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.



Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Aralık 2013'te ilan olunan 25 siyasi partiden ayrı olarak, Yurt Partisi ve Muhafazakar YükseliÅŸ Partisi'nin de 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli Ä°dareler Genel Seçimlerine katılacağı hakkında karar, Resmi Gazete'de yer aldı.

YSK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, Yurt Partisi'nin oy verme günü olan 30 Mart 2014 tarihinden 6 ay öncesi olan 30 Eylül 2013 tarihi itibarıyla 39 ilde teÅŸkilatlanmasını tamamladığının tespit edildiÄŸi ancak parti teÅŸkilatının yeterliÄŸi uygun bulunmayan Denizli, Kırıkkale ve Osmaniye illerine ait teÅŸkilat yapılanmasını YSK'ya sunduÄŸu, parti teÅŸkilat listelerinin yeniden deÄŸerlendirilerek partilerinin yasal yeterliliÄŸinin yeniden tespit edilmesinin istenildiÄŸi belirtildi. 

Yurt Partisi'nin kurula yaptığı itiraz üzerine, daha önceki benzer nedenlerle itirazı reddedilen Muhafazakar YükseliÅŸ Partisi'nin durumunun da kurul tarafından resen ele alındığı bildirildi.

Kurulun, 31 Aralık 2013'te yayınlanan kararında, 25 siyasi partinin 30 Mart'taki Mahalli Ä°dareler Genel Seçimlerine katılabileceÄŸi kaydedilirken, diÄŸer partilerin ise genel kongre veya teÅŸkilatlanma koÅŸulunu yerine getiremediklerine karar verildiÄŸi yer aldı.  

Kararda, Yurt Partisi'nin 39 Ä°lde teÅŸkilatlanmasını saÄŸladığının tespit edilmesinden sonra toplam 41 Ä°lde teÅŸkilatlanmasını tamamladığı, Muhafazakar YükseliÅŸ Partisi'nin ise 31 Ä°lde teÅŸkilatlanmasını tamamladığı tespit edilmiÅŸ ise de yeni gönderilen teÅŸkilat kütüÄŸüne göre, 44 ilde teÅŸkilatlanmasını tamamladığı, kaydedildi. 

Buna göre, kurul tarafından 31 Aralık 2013'te ilan olunan siyasi partilerden ayrı olarak, Yurt Partisi ve Muhafazakar YükseliÅŸ Partisi'nin de 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli Ä°dareler Genel Seçimlerine katılabileceklerinin tespitine
oy birliÄŸi ile karar verildiÄŸi bildirildi.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.