Sosyal Medya

Coğrafyamız

Libya'da suikast

Libya Sanayi Bakanı Vekili Derui, Sirte kentinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti



Libya'da Sanayi Bakanı Vekili Hasan Ali ed-Derui, baÅŸkent Trablus'un doÄŸusundaki Sirte kentinde uÄŸradığı silahlı saldırıda yaÅŸamını yitirdi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, doÄŸum yeri Sirte kentini ziyaret eden Derui, dün gece kent merkezindeki bir çarşıda kimliÄŸi henüz belirlenemeyen kiÅŸilerin saldırısına uÄŸradı. Derui, olay yerinde hayatını kaybetti, saldırganlar ise araçla olay yerinden kaçtı. Derui'nin cenazesinin, adli tıp morguna kaldırıldığı kaydedildi.

Fransa'da mühendislik eÄŸitimi alan Derui, 2011 yılında Muammer Kaddafi rejimini sona erdiren devrimin baÅŸlamasıyla birlikte ülkesine dönmüÅŸ ve devrim sürecinde aktif rol almıştı. Derui, Kaddafi rejiminin yıkılmasının ardından oluÅŸturulan Ulusal GeçiÅŸ Konseyi'nde Sirte temsilcisi olarak görev yapmıştı.

Devrik lider Kaddafi'nin doÄŸum yeri ve devrim sürecinde muhaliflerin en son ele geçirdiÄŸi ÅŸehir olan Sirte'deki saldırının sorumluluÄŸunu henüz üstlenen olmadı.

Libya'da Kaddafi rejimini sona erdiren devrim sırasında aktif rol alan ancak sonrasında silahlarını bırakmayan milis grupları, ülkedeki güvenlik zafiyetinin baÅŸlıca nedeni olarak kabul ediliyor. Merkezi otoriteyi tanımayan bu gruplar, siyasileri ve güvenlik görevlerini hedef alan saldırılar düzenliyor.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.