Sosyal Medya

YaÅŸam

Karkamış Sınır Kapısı açıldı

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus kasabasında çatışmalar nedeniyle Karkamış Sınır Kapısı yeniden giriş çıkışlara açıldı.



Suriye'nin Halep kentine baÄŸlı Cerablus kasabasında Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) ile Ä°slami Cephe grupları arasındaki çatışmalar nedeniyle geçici olarak kapatılan Gaziantep'teki Karkamış Sınır Kapısı yeniden giriÅŸ çıkışlara açıldı.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiÄŸi bilgiye göre, Ä°slami Cephe ile IŞİD güçleri arasında Cerablus bölgesinde iki gün önce baÅŸlayan çatışmalar devam ediyor. Åžehir merkezi ve kırsal bölgelerde süren çatışma sesleri gece olduÄŸu gibi gündüz saatlerinde Karkamış ilçesinden duyuluyor.

Bu arada bölge bölgedeki çatışmaların IŞİD'in Cerablus Cezaevi'nde bulunan 250'ye yakın mahkumu esir aldığı cezaevinde çevresinde yoÄŸunlaÅŸtığı, Ä°slami Cephe grubunun bölgeyi abluka altına aldığı ancak içeride bulunan mahkumların rehin olarak tutulması nedeniyle harekete geçemedikleri öÄŸrenildi.

Öte yandan çatışmalardan dolayı dün akÅŸam saatlerinde kapatıldığı bildirilen Gaziantep'teki Karkamış Sınır Kapısı'nın bugün yeniden giriÅŸ çıkışlara açıldığı öÄŸrenildi. 

Kapının açık olması nedeniyle bazı Suriyelilerin yoÄŸun bir ÅŸekilde Türkiye tarafına geçiÅŸ yaptığı, bazılarının ise Türkiye tarafında beklediÄŸi görüldü.

 

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.