Sosyal Medya

Dünya

Fed'e ilk kadın başkan

ABD Başkanı Obama tarafından aday gösterilen ve ABD Senatosunca onaylanan Yellen Fed’in ilk kadın başkanı olacak.



ABD Senatosu, ABD Merkez Bankası (Fed) baÅŸkanlığı için BaÅŸkan Barack Obama tarafından aday gösterilen Janet Yellen’in adaylığını onayladı.

Senato’da yapılan oylamaya kötü hava koÅŸullarından dolayı bazı senatörler katılamazken Yellen’in adaylığı 26’ya karşı 56 oyla onaylandı. Oylamada Cumhuriyetçi 11 senatör Yellen’in lehine oy kullandı.

Ben Bernanke’nin ay sonunda görevini tamamlamasından sonra Fed’in başına geçecek olan Yellen, Fed’in 100 yıllık tarihinin ilk kadın baÅŸkanı olma özelliÄŸini taşıyor.

BaÅŸkan Obama, Yellen’in adaylığının onaylanmasına iliÅŸkin yaptığı açıklamada, Yellen’in ABD ekonomisini resesyondan kurtarma ve istikrarlı büyüme konularındaki yardımlarından övgüyle bahsetti. Obama, “Janet'in Amerikalı iÅŸçilerin tarafında olacağına, tüketicileri koruyacağına, mali sistemin istikrarını geliÅŸtireceÄŸine, gelecek yıllarda ekonomimizin büyümesine yardımcı olacağına eminim” ifadesini kullandı.

Yellen, sekiz yıldır Fed baÅŸkanlığını sürdüren Ben Bernanke'nin görev süresinin bitimi olan 31 Ocak 2014'de Fed'in başına geçecek.

 

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.